Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Kamil1990

Pytanie o autentyczność i solidność sprzedawcy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,
jestem tu nowy i raczkuję dopiero w temacie zegarków. Ostatnio strasznie napaliłem się na Omegę vintage. Wpadł mi w oko taki o to egzemplarz:

https://www.olx.pl/oferta/omega-seamaster-600-cal-601-rok-prod-1966-CID87-IDIoztw.html

Prośba do bardziej doświadczonych graczy o opinię. Czy wszystko z nim w porządku? Czy cena nie jest przypadkiem za niska? Na chrono widziałem podobne za ok 4000zł. Czy ktoś miał może już doświadczenie z tym sprzedawcą i czy można mu zaufać?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co, to poprosiłbym o zdjęcia bez retuszu. Fotografie zamieszczone na OLX są tak zretuszowane, że zegarek wręcz wygląda jak by był zrobiony z osobnych pikseli :P dziwnie wygląda smok na deklu, tarcza trochę zmęczona po obwodzie (co bardzo dobrze widać), wskazówki też by można poddać renowacji. No i jest to manual a nie automat - zwróć proszę uwagę. Poza tym dość dużo części ma wymienionych, do których wymiany przyznał się sprzedawca (czyli musiał być albo mocno zniszczony albo składak), kto wie co jeszcze wymienił a się nie przyznał :)

Jak dla mnie - bez przesłania zdjęć bez retuszu nie ma co gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Podsyłam zdjęcia bez retuszu, które dostałem od sprzedającego:

olx_image_2021-02-13_19-23-58.jpg

olx_image_2021-02-13_19-24-26.jpg

olx_image_2021-02-13_19-24-54.jpg

olx_image_2021-02-13_19-25-20.jpg

olx_image_2021-02-13_19-25-42.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi