Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
anonymisg

Zegarek 1300-1800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Od dawna nosze się z zamiarem kupna zegarka,aczkolwiek dopiero teraz budżet pozwala mi w końcu na rozglądanie się co kupić . Czytałem (offline) wiele wątków jednak nie znalazłem pomocy dla siebie dlatego zakładam temat  .

Szukam zegarka w wymienionym budżecie .  Zegarek z racji wykonywanego zawodu nie będzie noszony codziennie , jeśli już to raczej popołudnia i weekendy dlatego chyba zegarki automatyczne i mechaniczne totalnie odpadają . Nie ukrywam , że jestem wygodny i częste serwisowanie , oczywiście ponad miarę niezbyt mi się podoba , dlatego być może warto rozważyć zegarki Eco-Drive czy Solar ( Citizen i Seiko ) . Proszę o radę doświadczonych wyjadaczy :))

Wyszukałem kilka modeli które optycznie mi się spodobały , ale dodaje , że to nie ostateczny wybór .

Oto lista

Seiko SSC425P1 Prospex

Seiko SNE530P1 Solar

Citizen CA4215-04W

Citizen CA4476-19X

Citizen PROMASTER SKY AS402044B

Citizen CB5860-35X

Dwa ostatnie są bardzo podobne aczkolwiek nie wiem gdzie są różnice poza optycznymi detalami .

+ Zeppelin 100 Jahre 7680-1

Z góry dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez anonymisg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taki Citizen Blue Angel jak niżej? Eco-drive, WR200, szafir, radio controlled i tysiąc innych funkcji. Do tego rewelacyjnie układa się na nadgarstku. Wiem, bo mierzyłem w zeszłym tygodniu 😉. W zestawie masz bransoletę, ale zawsze możesz przełożyć na pasek skórzany. Wersja od razu na pasku też jest, ale bransoleta jest tutaj bardzo fajna i ja bym z niej nie rezygnował.

obraz.png.13b2e2beb3c234d1a6e1ececf51be60b.pngobraz.png.b414056bb6a594d188b4c3c491f5dc3b.png

A Citizen PROMASTER SKY AS402044B i Citizen CB5860-35X, z tego co widzę różnią się w pierwszym rzędzie rozmiarem. Jeden ma 45mm a drugi 43mm. I trochę inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
36 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

A taki Citizen Blue Angel jak niżej? Eco-drive, WR200, szafir, radio controlled i tysiąc innych funkcji. Do tego rewelacyjnie układa się na nadgarstku. Wiem, bo mierzyłem w zeszłym tygodniu 😉. W zestawie masz bransoletę, ale zawsze możesz przełożyć na pasek skórzany. Wersja od razu na pasku też jest, ale bransoleta jest tutaj bardzo fajna i ja bym z niej nie rezygnował.

obraz.png.13b2e2beb3c234d1a6e1ececf51be60b.pngobraz.png.b414056bb6a594d188b4c3c491f5dc3b.png

A Citizen PROMASTER SKY AS402044B i Citizen CB5860-35X, z tego co widzę różnią się w pierwszym rzędzie rozmiarem. Jeden ma 45mm a drugi 43mm. I trochę inne

Ten zegarek oglądałem i mi się spodobał ale co mi nie podeszło to fakt że zegarek poświęcony jakieś tam grupie akrobacyjnej marynarki wojennej . Jakoś nie idzie mi to w parze , jak kompletnie się takim tematem nie interesuję , a wcześniej nawet bym nie wiedział co oznacza to Blue Angels w tym zegarku .

Edytowane przez anonymisg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi