Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuavelioS

Zegarek do 1000zł kwarcowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym kupić sobie zegarek do 1000zł. Interesuje mnie kwarcowy, z czarnym cyferblatem oraz i tu pojawia się pytanie na jakim pasku czy materiałowym czy skórzanym. Dzisiaj przymierzałem zegarek https://www.swiss.com.pl/pl/zegarek-meski/53009-3-nin Claude Bernard Classic Gents 42mm i wyglądał dobrze. Aktualnie posiadam grovane traditional 1568.1 do której założyłem pasek materiałowy i jest on również bardzo wygodny. Podoba mi się również https://dolinski.pl/doxa-d-light-173.10.101.01 tylko czy do takiego zegarka również mogę założyć materiałowy pasek? Praca głównie siedząca prze komputerem oraz latem wysokie temperatury w pomieszczeniu. Pierwszy raz słyszę o tej marce i chciałbym się zapytać czy może już ktoś miał styczność z tą marką? Interesują mnie głównie zegarki szwajcarskie. Rozmiar jaki mnie interesuje to maksymalnie 42mm.

Edytowane przez QuavelioS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to szukasz raczej eleganckiego zegarka. Takie zegarki zazwyczaj najlepiej wyglądają na skórzanym pasku i na takim warto kupić. Na bransolecie też warto brać i dokupić potem pasek osobno. Jeżeli preferujesz pasek materiałowy, to znajdziesz taki zwykle za niedużą kwotę.

W cenie do 1.000 PLN i "szwajcar" to polecałbym zegarki Roamer. Marka z tradycjami, w czasie kwarcowej rewolucji przeszła na produkcję zegarków kwarcowych i takie dość eleganckie, kwarcowe modele oferuje w szerokiej gamie i w dobrym wykonaniu. Jest szkło szafirowe, są nakładane indeksy, zazwyczaj jest WR50

Doxa też jest OK i jeżeli chcesz, to założysz do niej pasek materiałowy. Marka lubiana i szanowana, najbardziej znana z popularnych diverów.

obraz.thumb.png.20c874b917ad77a2e054f6e48d338b98.png

obraz.thumb.png.881ec51aa6b64b8cd81a1ed820f82203.png

obraz.png.587dea3536d03ed6fbc9f4665b2cc2ef.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi