Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JareckiDW

Pomoc w wyborze zrgarka, do 1000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, cześć

Chciałbym prosić o pomoc w wyborze, ukierunkowaniu na markę zegarka. Mój budżet to maks 1000zl.

Nie znam się za bardzo na szczegółach, podchodzę totalnie pod kątem wyglądu, żeby się spodobał. 

W oko wpadły mi dwie opcje... Bergstern - chyba seria active, jest promka z 1600zl na 800zl, mechanizm Ronda. Podoba się i tyle. 

Drugi natomiast to wybór na tzw. lokalny patriotyzm, czyli Vratislavia Conceptum S15 bodajże. Można go kupić praktycznie za 1000zl. Też ciekawy, mechanizm Miyota. 

Na olx natomiast, ponieważ nie musi być to sklpe widziałem też Vostok też troszkę chodzi mi po glowie. I tak się zastanawiam co może przynieść najwięcej radości :) 

Z góry dziękuję za podpowiedzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bergstern to, o ile się nie mylę, marka własna Apartu. Nie kojarzę na Forum żadnego Bergsterna.

Vostoki, to zazwyczaj duże, ciężkie i specyficzne zegarki. Mają swoich fanów, ale pod względem wzornictwa, to jednak taka trochę nisza.

Z tych trzech, to może postaw na lokalny patriotyzm, czyli na Vratislavia Conceptum.

Tutaj, na Forum, z tych trzech marek zdecydowanie najpopularniejsza jest właśnie Vratka. W przypadku awarii lub problemu też najłatwiej poradzić sobie z VC, bo właściciel firmy jest na Forum obecny i aktywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli rozwazasz budżet 800 - 1000 to bierz VC. Lepszy mechanizm, zegarek lepiej dopracowany, resztę napisał już kolega wyżej.

A Vostok zobacz na żywo, jak Ci podejdzie to też niczego sobie, choć moim zdaniem trochę są za drogie.

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi