Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Osito

Casio F-91W, lub podobny ale...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy :)

Planuję zakup zegarka, być może będzie to, Casio F-91W, lub model o podobnej stylistyce, ale mam jedną zagwozdkę.

Otóż o ile podoba mi się styl takiego zegarka, to nie jestem w stanie używać go z paskiem gumowym, tutaj chyba nie ma co tracić czasu na opis problemu, bo domyślacie się pewnie w czym rzecz.

I tutaj mam właśnie takie pytanie, czy widzielibyście jakąś sensowną koncepcję, zastąpienia takiego gumowego paska, czymś bardziej skurzanym, tak aby to jeszcze tak bardzo nie straszyło, chociaż od razu mówię, że cudów nie oczekuję ?

PS: Kojarzycie może, czy jest jeszcze gdzieś w PL, do dostania w sensownej cenie Casio A-178WA-1A ? W sumie mógł by być również i z zagranicy, ale podejrzewam, że koszty przesyłki zabiją sensowność takiej inwestycji.

zegarek-casio-w-59-1vqef-  jaki pasek.jpg

Edytowane przez Osito

?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Osito napisał(-a):

Witam koledzy :)

Po pierwsze nie wiem czy wiesz ale paski w modelach z twohego zdjecia to dwa zupelnie rozne paski.

Pasek po lewej jest miekki, elastyczny, gumowy. Pasek w zegarku po prawej to bardziej plastik.

Ja swojego kazika z powodzeniem nosze na dwuczesciowym nato (jednoczesciowy powoduje ze zegarek odstaje dziwnie od nadgarstka, z resztą trudno przeciągnac go pod teleskopami bo  brakuje miejsca).

na skorzanym pasku wygląda slabo

CEECB4C0-B1EA-48EE-8504-0F4E1294614B.jpeg

78BB23CC-6566-4516-9CE5-B98543A44825.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Ralf58 napisał(-a):

Może Montana? ;)

Przypomnij mi proszę, co to była ta Montana, bo nie jestem pewien, czy o tym samym myślimy.

Nie udzielałem się na forum przez parę ładnych lat i trochę wypadłem z obiegu.

@ cordi7  - Dziękuję za linki, może wykorzystam któryś z tych pomysłów.

2 godziny temu, luukasz napisał(-a):

Po pierwsze nie wiem czy wiesz ale paski w modelach z twohego zdjecia to dwa zupelnie rozne paski.

Ja swojego kazika z powodzeniem nosze na dwuczesciowym nato (jednoczesciowy powoduje ze zegarek odstaje dziwnie od nadgarstka, z resztą trudno przeciągnac go pod teleskopami bo  brakuje miejsca).

Ano właśnie, może takie dwu częściowe nato mogłoby  być odpowiedzią na moje potrzeby, ale z drugiej strony nie miałem z tego typu paskami doświadczenia, nie licząc kilkukrotnej przymiarki zegarka, który takie nato akurat posiadał. Niemniej obstawiam, że chyba takie nato, nie będzie czyniło aż takiego dyskomfortu, jak to dzieje się u mnie w przypadku gumy...

Czy wspomniane przez ciebie dwu częściowe nato, jest tak szeroko dostępne jak paski tego typu, ale jednoczęściowe, czy to może jakaś nisza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.11.2021 o 07:37, Ralf58 napisał(-a):

;)

Tak podejrzewałem, dzięki za potwierdzenie :)

Nadal rozglądam się również za Casio A-178WA-1A, ale w PL, teoretycznie widzę go w jednym sklepie, z tym, że za cenę dwu krotnie wyższą niż standardowa i to o ile faktycznie jest na stanie. Ktoś może ma pomysł, gdzie jeszcze można próbować szukać tego modelu?

W dniu 29.11.2021 o 19:29, luukasz napisał(-a):

Pasek po lewej jest miekki, elastyczny, gumowy. Pasek w zegarku po prawej to bardziej plastik.

Czy z powyższego można wnioskować wyższość któregoś z tych rozwiązań nad drugim, czy jest to wyłącznie kwestia gustu?

Edytowane przez Osito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi