Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ekskalibur

prośba o identyfikację

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Znajoma ma do sprzedania taki zegar.Chce za niego 2 tys zł.Czy to dobra cena?Co to jest za zegar .Czy z 18 czy 19 wieku.Czy to coś ciekawego czy nie bardzo?Zegar jest na chodzie .Trzeba przykręcić figurkę,bo jest odkręcona.

DSC08794.JPG

DSC08793.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest dobra cena. Orientacyjnie czwarta ćwierć XIX wieku. Ta figurka z pewnością nie była przykręcona do pokrywki tej wazy. ;)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam , że w regulaminie Forum , jest napisane , iż nie wyceniamy ! Możemy , czasem zwrócić uwagę , by ktoś się nie wkopał w maliny.

Takie zegary , to akurat nie moja pasja , więc kompletnie nic , nie jestem wstanie powiedzieć .  Dodam , że pokazałeś tylko fragment zegara i tarczy , a jaki tam mechanizm , bóg raczy wiedzieć .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, PM1122 napisał(-a):

Dodam , że w regulaminie Forum , jest napisane , iż nie wyceniamy ! Możemy , czasem zwrócić uwagę , by ktoś się nie wkopał w maliny.

Takie zegary , to akurat nie moja pasja , więc kompletnie nic , nie jestem wstanie powiedzieć .  Dodam , że pokazałeś tylko fragment zegara i tarczy , a jaki tam mechanizm , bóg raczy wiedzieć .

Ja bym tak ostro tego pytania nie traktował. Nie odebrałem go jako łamanie regulaminu. Ale wujowy ze mnie moderator...

Warto dodać, że tego typu zegary z reguły sprzedawano w komplecie z dwiema durnostojkami (wazy, kandelabry etc).

31566_0.jpg.86ff9365de84682244799cd17d7a89ff.jpgL0724-00.jpg.5e606f18caf885dfbf1c5759119b58d6.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No , tak ......... też tak źle tego nie zrozumiałem . Ale by zwrócić uwagę , bo może ktoś , wyskoczyłby z jakimiś cenami , itd.

Ostrzec kogoś , że to za dużo , że to przesada , czy jakiś kant ..... to oczywiście , inna sprawa.

Edytowane przez PM1122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi