Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Holdem

Ocena kupna zagadka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam się na kupno zegarka do nieprzekraczalnej ceny 1200 zł, mój wybór padł na citizena at2470, szafir, tytan, mi się zegarek podoba, będzie to mój pierwszy, oby na wiele lat, czy w tej cenie to dobry wybór, nie zależy mi, że to nie automat, z góry dziękuję za odpowiedziScreenshot_20211212_131309_com.android.chrome.thumb.jpg.681f3cf84944509c9834fd32a1d898b1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen to zawsze dobry wybór w tej cenie szukałabym jeszcze z radio controled i masz zegar kompletny. Jak masz możliwość to idź zobacz czy tytan ci pasuje bo nie każdemu to odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn tytan wiem że jest lekki, natomiast chodzi o jego wizualność? Chętnie też poznam opinie o jego podatności na rysy, choć czytałem tutaj, że w tańszych może być słabszy stop. Mi pasuje ta waga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rysuje się i trudniej niż przy stali doprowadzić do stanu poprzedniego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytan ma taki szarawy kolor i zazwyczaj wykończenie powierzchni jest matowe. To nadaje zegarkowi taki bardziej narzędziowy charakter w porównaniu do błyszczącej, polerowanej stali. Do typu zegarka jaki rozważasz, to dobrze pasuje. Jak Ci odpowiada wizualnie i dobrze leży na ręce, to brać. Porządny zegarek w rozsądnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej

A gdzie zagadka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geez, dopiero teraz zauważyłem tytuł :) pisząc z komórki trzeba non stop monitorować słownik. Oglądałem trochę na YT testów tytanu i fakt, rylce o twardości 6, 7 łatwo zostawiały rysy, chyba że jakieś droższe utwardzane modele były testowane, ale za to waga i przewodzenie ciepła powodują, że zapominamy, że go nosimy. Ok, będę myślał, na razie dziękuję za wszelki odzew, pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, kupiłem w końcu ten zegarek, na Happy Time, ekspresowo przyszedł, cena też bardziej przystępna niż gdzie indziej, bo za 1124 zł, zegarek na żywo bardzo mi się podoba, pasuje do mojego nie za dużego nadgarstka, lekki, mimo subtarcz wskazówki i godziny bardzo czytelne, już mnie korci kupić jakiś w innym stylu, może Seico 5 automat ;)

IMG_20220106_200804_edit_980905684850324.jpg

IMG_20220106_200500_edit_980815224682109.jpg

IMG_20220106_200343_edit_980803729546173.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi