Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
WatchWatcherr

Ray II vs Kamasu na mały nadgarstek

Rekomendowane odpowiedzi

Kamasu jednak mi się bardziej podoba, więc zostanę przy nim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
10 godzin temu, Ankwas napisał(-a):

Kamasu jednak mi się bardziej podoba, więc zostanę przy nim. 

Screenshot_20211226-105237.thumb.png.8c1c682b63e8e3d102d59501428b84fc.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, grzechu87 napisał(-a):

Screenshot_20211226-105237.thumb.png.8c1c682b63e8e3d102d59501428b84fc.png

Czemu one są takie tanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
8 minut temu, Ankwas napisał(-a):

Czemu one są takie tanie?

Bo za tyle się kupuje na amazonie abo jeszcze taniej. Dlatego Ci wrzuciłem screena żebyś w polskich sklepach nie wyeabal 1.5k na niego bo tyle sklepy marży mają, połowę wartości. Dawno temu na timestore co prawda na gumie kupiłem kamasu za 700. 

@Ankwas na de masz jeszcze taniej. Wys w 3 dni. 

https://www.amazon.de/s?k=kamasu+orient&crid=3QV89DTUU8QNT&sprefix=kamasu+or%2Caps%2C181&ref=nb_sb_ss_midas-iss-sm_1_9

Edytowane przez grzechu87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
14 minut temu, Ankwas napisał(-a):

A są to sprawdzeni sprzedawcy? Powiedzmy, że kupił bym sobie stąd https://www.amazon.de/-/pl/dp/B07JGNBY7Q/ref=sr_1_3?crid=3QV89DTUU8QNT&keywords=kamasu+orient&qid=1640548747&sprefix=kamasu+or%2Caps%2C181&sr=8-3 

Jak wygląda sprawa gwarancji i czy trzeba obawiać się o oryginalność zegarków?

Ori na pewno. Ja nie reklamowałem nic. Na maila przychodzi faktura w koncie amazona tyljo trzeba zaznaczyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A są to sprawdzeni sprzedawcy?

Wystarczy wybrać jako sprzedawcę i dostawcę Amazona, wówczas unika się egzotycznych sprzedawców na Amazonie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Cologero napisał(-a):

Wystarczy wybrać jako sprzedawcę i dostawcę Amazona, wówczas unika się egzotycznych sprzedawców na Amazonie.

I wtedy mamy pewność, że zegarek będzie oryginalny? Nigdy z Amazona nie kupowałem, więc wolę się dopytać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.12.2021 o 15:20, Ankwas napisał(-a):

Jednak dopiero dzisiaj byłem w stanie przymierzyć Kamasu i prezentuje się to następująco.

Najlepiej sprawdzić jak to wygląda w lustrze - załóż zegarek i stań kilka metrów od dużego lustra - popatrz na nadgarstek i wtedy się zastanów czy jest O.K. za duży zegarek na nadgarstku wygląda, moim zdaniem, komicznie.  Po drugie Ray i Mako niewiele się różnią w kwestii wielkości od Kamasu - mają albo taką samą albo bardzo zbliżoną kopertę - sugeruj się tarczą.

W dniu 24.12.2021 o 21:03, grzechu87 napisał(-a):

A mv?

To kawał kloca -  no i polityka tego producenta jest mocno zastanawiająca, sam obniżył wartość swoich produktów, co postawiło w dość dziwnej sytuacji tych którzy kupili je w "starej" cenie, moim zdaniem takie działanie obniża wiarygodność marki - ale ja się nie znam.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I wtedy mamy pewność, że zegarek będzie oryginalny? Nigdy z Amazona nie kupowałem, więc wolę się dopytać. 

Parę rzeczy kupiłem, nie tylko zegarki, ale również inny sprzęt i nie było wątpliwości co do oryginalności. Wiem, że papier dużo zniesie ale sama platforma deklaruje walkę z podróbkami
https://sellercentral.amazon.pl/gp/help/external/G201165970?language=pl_PL&ref=efph_G201165970_cont_521

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Cologero napisał(-a):

sama platforma deklaruje walkę z podróbkami

Deklaracje deklaracjami, różnie z tym bywa  - ale czy ktoś w ogóle podrabia Orienty klasy "Kamasu" albo "Ray'a"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Deklaracje deklaracjami, różnie z tym bywa  - ale czy ktoś w ogóle podrabia Orienty klasy "Kamasu" albo "Ray'a"?

A na to już sam sobie kolego musisz odpowiedzieć. Jako przykład podam tanie Casio F-91w zegarek, który można kupić za 50-70 zł i jak się okazuje również chętnie podrabiane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Cologero napisał(-a):

A na to już sam sobie kolego musisz odpowiedzieć. Jako przykład podam tanie Casio F-91w zegarek, który można kupić za 50-70 zł i jak się okazuje również chętnie podrabiane.

Tyle że Casio F-91 to kultowy i znany zegarek, swoją sławę zawdzięcza kilku aspektom dotyczącym wyglądu, ale przede wszystkim możliwości zastosowania  a Kamasu to następca Ray'a, który jest następcą Mako i choć to świetne zegarki z praktycznie niezniszczalnymi, prostymi i dokładnymi mechanizmami, szczególnie mam na myli te z 46943 w środku (mój Ray robi +1s/72h, to poza środowiskiem czysto zegarkowym nie są zbyt popularne. Wiem że Białorusini robili kiedyś podróbki tanich Orientów, ale one miały jedynie logo skopiowane, a wyglądały zupełnie inaczej niż oryginały.

Spotkał się ktoś z podróbką któregoś z w/w modeli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankwas zdecydowałeś się ostatecznie na któryś z modeli? Pytam bo rozważam wrzucenie na bazarek swojego skx103 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresuj się Tissotem Seastar. Bardzo ciekawe nowe divery w małym rozmiarze w spoko cenie. To chyba jest kwarc ale jak na divera, a wiec zegarek sportowy wymagający większej wytrzymałości to moim zdaniem nawet zaleta…😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi