Kopi 31 #1 Napisano 2 Stycznia 2022 Cześć. chciałem sobie sprawić Orienta i znalazłem taką oferte https://zegarkinareke.pl/pl/p/Orient-FAC08003A0-CLASSIC-⌚Produkt-oryginalny-Ⓡ-Najlepsza-cena-✔-/3837. Może ktoś podpowiedzieć czy sklep jest w porządku? tzn.czy nie sprzedają fejkowych zegarków,bo cena jest dość niska. Zastanawia mnie jeszcze ta gwarancja 24 miesiące ,gdzie w polskiej dystrybucji wynosi 36 miesięcy. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66072 #2 Napisano 2 Stycznia 2022 Sklep ma dużo pozytywnych opinii na Ceneo i funkcjonuje kilka lat. Ten zegarek można kupić jeszcze taniej na creationwatches (będzie 15% rabatu na kod NEWYEAR i z drugiej strony jakieś 25% opłat importowych), więc tanio, le praktycznie bez gwarancji. https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-bambino-version-4-classic-automatic-fac08003a0-ac08003a-mens-watch-9323.html 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #3 Napisano 2 Stycznia 2022 Faktycznie cenowo spoko i sklep w sumie też powinien być pewny skoro funkcjonuje kilka lat ,tylko ta gwarancja mnie trochę martwi. W polskiej dystrybucij trzeba dać jakieś 930 PLN,ale niby 3 lata gwaracji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #4 Napisano 2 Stycznia 2022 16 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Sklep ma dużo pozytywnych opinii na Ceneo i funkcjonuje kilka lat. Ten zegarek można kupić jeszcze taniej na creationwatches (będzie 15% rabatu na kod NEWYEAR i z drugiej strony jakieś 25% opłat importowych), więc tanio, le praktycznie bez gwarancji. https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-bambino-version-4-classic-automatic-fac08003a0-ac08003a-mens-watch-9323.html Cena będzie niższa, gdy przejdzie przez granicę bez opłat, ale to raczej wątpliwe. Przesyłka kurierem to praktycznie 100% pewności kosztów extra, raczej nie mniej, niż 25% do ceny. Z opłatami taniej nie będzie a gwarancja krajowa ma jakieś znaczenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66072 #5 Napisano 2 Stycznia 2022 3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Cena będzie niższa, gdy przejdzie przez granicę bez opłat, ale to raczej wątpliwe. Przesyłka kurierem to praktycznie 100% pewności kosztów extra, raczej nie mniej, niż 25% do ceny. Z opłatami taniej nie będzie a gwarancja krajowa ma jakieś znaczenie. Opłaty importowe raczej pewne, ale nawet po opłatach importowych będzie trochę taniej. Mi wychodzi z kalkulacji jakieś 570 PLN vs 669 PLN w ofercie z linku, bo jest jeszcze rabat 15% z kodem NEWYEAR. Wysyłka, jeżeli dobrze czytam, jest gratis. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #6 Napisano 2 Stycznia 2022 1 minutę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Opłaty importowe raczej pewne, ale nawet po opłatach importowych będzie trochę taniej. Mi wychodzi z kalkulacji jakieś 570 PLN vs 669 PLN w ofercie z linku, bo jest jeszcze rabat 15% z kodem NEWYEAR. Wysyłka, jeżeli dobrze czytam, jest gratis. Racja. Zapomniałem o kodzie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #7 Napisano 2 Stycznia 2022 Cena bardzo atrakcyjna,szczególnie w porównaniu do oficjalnej dystrybucji. Nie wiem jak wygląda ta gwarncja z linku,czy faktycznie jets,bo nigdy tam nic nie kupowałem. Te 100 PLN mógł bym spokojnie dopłacić,gdyby ta gwarancja fatycznie działała w Polsce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #8 Napisano 2 Stycznia 2022 1 minutę temu, Kopi napisał(-a): Cena bardzo atrakcyjna,szczególnie w porównaniu do oficjalnej dystrybucji. Nie wiem jak wygląda ta gwarncja z linku,czy faktycznie jets,bo nigdy tam nic nie kupowałem. Te 100 PLN mógł bym spokojnie dopłacić,gdyby ta gwarancja fatycznie działała w Polsce. Wybrałbym propozycję @Perpetuum Mobile . Orient to raczej marka pewna i gwarancja wg mnie nie będzie czymś z czego będziesz musiał skorzystać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66072 #9 Napisano 2 Stycznia 2022 4 minuty temu, Kopi napisał(-a): Te 100 PLN mógł bym spokojnie dopłacić,gdyby ta gwarancja fatycznie działała w Polsce. Przy zakupie na creationwatches o gwarancji możesz praktycznie zapomnieć. W razie potrzeby musiałbyś odesłać zegarek do sprzedawcy, bo gwarancja jest sprzedawcy a nie producenta. Serwis gwarancyjny Orienta w Polsce nie zrobi naprawy w ramach gwarancji dla zegarka kupionego na creationwatches. Sklep jest OK, towar jest nowy i oryginalny, ale gwarancja tylko sprzedawcy. Ryzyko, że będziesz musiał z niej skorzystać jest raczej niewielkie, ale trzeba o tym pamiętać. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #10 Napisano 2 Stycznia 2022 3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Wybrałbym propozycję @Perpetuum Mobile . Orient to raczej marka pewna i gwarancja wg mnie nie będzie czymś z czego będziesz musiał skorzystać. Może to i racja z tą gwarancją. Szczególnie,że często bywa tak,że jak trzeba z niej skorzystać to albo czegoś nie obejmuje albo usterka powstała z powodu złego użytkownia. W każdym razie dzekuję Panowie za zainteresowanie, i pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #11 Napisano 2 Stycznia 2022 2 minuty temu, Kopi napisał(-a): Może to i racja z tą gwarancją. Szczególnie,że często bywa tak,że jak trzeba z niej skorzystać to albo czegoś nie obejmuje albo usterka powstała z powodu złego użytkownia. W każdym razie dzekuję Panowie za zainteresowanie, i pomoc. Bambino to dobry wybór. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #12 Napisano 2 Stycznia 2022 Własnie chodził już za mną od bardzo dawna ten zegarek,i w końcu się zebrałem żeby go kupuić😄 To teraz nie moge sie zdecydować gdzie,poprostu nie do wiary😱 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84776 #13 Napisano 2 Stycznia 2022 Za niecałe 100zl kup w pl. Gdyby była duża różnica warto kupować za granicą ale w tym przypadku masz gwarancję i pewność że jak zegarek będzie z jakąś usterka możesz szybko odesłać czy wymienić. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #14 Napisano 2 Stycznia 2022 2 minuty temu, Kopi napisał(-a): Własnie chodził już za mną od bardzo dawna ten zegarek,i w końcu się zebrałem żeby go kupuić😄 To teraz nie moge sie zdecydować gdzie,poprostu nie do wiary😱 Creation Watches, to pewniak. Kupiłem u nich chyba 3, czy 4 zegarki. Możesz kupowac bez obaw. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #15 Napisano 2 Stycznia 2022 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Creation Watches, to pewniak. Kupiłem u nich chyba 3, czy 4 zegarki. Możesz kupowac bez obaw. Dobra. Klamka zapadła,kupuję na Creation Watches,skoro tak radzicie to musi być dobra opcja. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. 7 minut temu, kornel91 napisał(-a): Za niecałe 100zl kup w pl. Gdyby była duża różnica warto kupować za granicą ale w tym przypadku masz gwarancję i pewność że jak zegarek będzie z jakąś usterka możesz szybko odesłać czy wymienić. Niby tak. Tylko w tej sytuacji nie mam pewności czy ta gwaracja jest producenta faktycznie,tak jak podaja w ogłoszeniu. Bo w większości ogłoszeń jakie widziałem,gwarancja producenta wynosi 36 miesięcy a w tym przypadku jest do 24 miesiące. Stąd moje wątpliwości.z drugiej strony jakaś tam gwarancja teoretycznie jest. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #16 Napisano 8 Stycznia 2022 . Bambino wczoraj wjechało. Dziękuję wam za pomoc w wyborze miejsca zakupu. Pozdrawiam Michał.Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #17 Napisano 8 Stycznia 2022 7 minut temu, Kopi napisał(-a): . Bambino wczoraj wjechało. Dziękuję wam za pomoc w wyborze miejsca zakupu. Pozdrawiam Michał. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Możesz zdradzić ile kosztował łącznie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #18 Napisano 8 Stycznia 2022 Możesz zdradzić ile kosztował łącznie?Pewnie,żadna tajemnica. Wyszło mnie 580. 474 sam zegarek plus faktura na 106 PLN od DHL za opłaty.Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128954 #19 Napisano 8 Stycznia 2022 1 minutę temu, Kopi napisał(-a): Pewnie,żadna tajemnica. Wyszło mnie 580. 474 sam zegarek plus faktura na 106 PLN od DHL za opłaty. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Mimo "DHL-a" cena i tak dobra. Będziesz z niego zadowolony, bo jakość Orientów jest pewna. Gratuluję. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #20 Napisano 8 Stycznia 2022 Też mi się wydaje,że cena jest ok. Niby u nas można kupić niewiele drożej,ale gwarancja też jest czysto teoretyczna, bo w większości producenta na 24 miesiące. A z tego co sprawdzałem to serwis Orienta w Warszawie,nie uznaje gwarancji jeśli zegarek był kupiony poza oficjalną dystrybucją. Co w praktyce daje nam cenę za zegarek w okolicach 1000 PLN. A z tego co mówicie na creation watches nie ma szans trafić na podróbkę. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66072 #21 Napisano 8 Stycznia 2022 A z tego co sprawdzałem to serwis Orienta w Warszawie,nie uznaje gwarancji jeśli zegarek był kupiony poza oficjalną dystrybucją. Co w praktyce daje nam cenę za zegarek w okolicach 1000 PLN.Jak coś nie będzie dobrze działać (co jest raczej mało prawdopodobne, ale zawsze możliwe) to prawie każdy zegarmistrz Ci to ogarnie za niewielką kwotę. W najgorszym wypadku kupisz na CW drugi i wtedy będziesz miał dwa z CW w cenie jednego z polskiej dystrybucji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kopi 31 #22 Napisano 8 Stycznia 2022 Jak coś nie będzie dobrze działać (co jest raczej mało prawdopodobne, ale zawsze możliwe) to prawie każdy zegarmistrz Ci to ogarnie za niewielką kwotę. W najgorszym wypadku kupisz na CW drugi i wtedy będziesz miał dwa z CW w cenie jednego z polskiej dystrybucji.Dokładnie. Dlatego nie myślę nawet o tym tylko się cieszę bambiniakiemWysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach