Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pau’l

Garniturowiec vintage, lata 70-2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Zegarkomaniaków życząc wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym roku oraz wymarzonych nabytków zegarkowych😉

W mojej skromnej kolekcji brakuje mi typowego cienkiego garniturowca na skórzanym pasku i to jest mój najbliższy cel zegarkowy na ten rok. Nie planowałem dużego budżetu na ten zegarek- ok 3 k więc z nowych zegarków wchodziłyby w grę takie marki jak junghans, Hamilton, epos… pomyślałem jednak nad inną alternatywą, a mianowicie zakupem starego klasyką do renowacji z lepszą metką, a wiec coś na poziomie Omegi, Longinesa itd. Bardzo podobają mi się te stare klasyki. Jeżeli jednak miałbym wejść w taki zegarek i zaangażować się w jego renowacje to musiałoby być już tam szkiełko conajmniej mineralne. I tu jest problem bo wiele np. Omeg z lat 70 które mi się podobają (seamster, automatic geneve…) jest na hesalicie. 

W związku z powyższym czy możecie znacie jakieś możliwe propozycje zegarków do kupienia do remontu na automacie ze szkiełkiem mineralnym lub szafirowym w rozsądnym budżecie do ok 2,5 k? Od razu jak ktoś wskazałby gdzie można szukać takich zegarków poza chrono24 to byłoby super😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzaj nasz bazarek, albo porozmawiaj z kolegą @hil2 , który pewnie będzie mógł pomóc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, szuwi napisał(-a):

Sprawdzaj nasz bazarek, albo porozmawiaj z kolegą @hil2 , który pewnie będzie mógł pomóc. 

dziękuję😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Pau’l napisał(-a):

dziękuję😊

Nie ma za co, ale pamiętaj, ze jak kupisz, to musisz pokazać foto, bo inaczej się zatrze! 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, szuwi napisał(-a):

Nie ma za co, ale pamiętaj, ze jak kupisz, to musisz pokazać foto, bo inaczej się zatrze! 😉

pewnie, pewnie, że pokażę😉 chociaż tu będzie ciężka sprawa w tamtych czasach w znośnym budżecie hesalit jednak rządził, no ale będę polował😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi