Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wlaztom

F20378/1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam nad kupnem ponizszego, ale najpierw chcial bym sie dowiedziec co w tym zegarku siedzi - mechanizm, awaryjny? Czy wogole naprawialny?

htps

://www.empik.com/zegarek-kwarcowy-festina-f20378-1-meski-diver-wr200,p1217188187,moda-p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne napędzany jakimś tanim kwarcem, którego się nie naprawia. Co najwyżej wymienisz werk u zegarmistrza. 

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś taki zegarek rozkręci i zrobi zdjęcie mechanizmu, to wtedy się dowiemy. Raczej nie ma takiego zwyczaju, żeby producenci tego typu zegarków informowali jaki mechanizm siedzi w środku. Jak na zegarku nie pisze Swiss Made, to pewnie jakaś popularna Miyota. I nie powinien być awaryjny. Mechanizm nie będzie też zasadniczo naprawialny, bo taki kwarcowy mechanizm taniej jest cały wymienić niż naprawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to macie racje, nie ma sie co spuszczac przy zegarkach w tej cenie.

Ale im wiecej czytam o zegarkach, tym wieksze problemy mam z wyborem  bo w sumie zeby "wejsc" w zegarki to  trzeba by kupic conajmniej ze 3 - kazdy do czego innego...

W zwiazku z powyzszym, nasuwa mi sie kolejne pytanie. Na stronach Polskich mozna kupic nowe seiko 5 automatic w cenie ok. 500 zlotych - czy wogole jest sens kupowania tak taniego automatu?

To ze nie bedzie chodzil idealnie to juz wiem, wiem tez ze w tej cenie wodoszczelny nie bedzie.

Najbardziej mi chodzi o zywotnosc.

Czy decydujac sie na niego, cos jeszcze powinienem wiedziec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko serii 5 to bardzo wdzięczne zegareczki. Zapewne większość z klubowiczów zaczynała swoją przygodę z tymi właśnie automatami. Generalnie to maszyny nie do zajechania, nieśmiertelny werk 7s26 i jego odmiany, a obecnie też trzymają formę. Jeśli podobają Ci się wizualnie to warto kupić, choć w tych pieniadzach to nabędziesz już zegarek automatyczny o lepszych parametrach użytkowych werku, szkiełka, bransolety, ale zza Wielkiego Muru. Jeśli nie przeszkadzają Ci zapożyczenia dizajnerskie to zerknij na zegarki od Pagani Design, Cadisen, Parnis, SteelDive, Phylida itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi