Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
santaradix71

Dievas Vortex

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem.

Zastanawiam się nad zegarkiem Dievas Vortex wersja no date w tytanie.W zestawie cały komplet fabryczny w ładnym stanie.

Cena do oddania jakieś 3350zł

Dla mnie marka/firma mało znana taki microbrand ale ładny z wyglądu bo pomieszanie zegarka typu diver z pilotem.

Pytanie czy wart tej ceny?

Model chyba z pierwszych bo na deklu jest jakieś logo czy coś takiego a w modelach pózniejszych już z tego zrezygnowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, santaradix71 napisał(-a):

Pytanie czy wart tej ceny?

Nie bardzo wiem jak rozumieć takie pytanie - nawiasem mówiąc bardzo popularne na tym forum.

Bo z jednej strony - oczywiście że nie jest wart tej ceny, za 3 tys kupisz już całkiem niezły komputer nurkowy, albo ze trzy niezłe zegarki analogowe z podobnymi funkcjami, dużo bardziej znanych marek np Seiko, Citizen albo Orient - jak poszukasz to znajdziesz też tańszy zegarek z tym samym mechanizmem, w stalowej kopercie i z szafirowym szkłem, np Steinhart, Davosa, czy wiele innych, a jak pogrzebiesz w jednym takim azjatyckim sklepie to i bardzo podobny czasomierz tyle że z inną nazwą na tarczy też znajdziesz w cenie Orient'a, czy tańszego Seiko...

Z drugie strony - jeśli Ci się podoba i masz luźne środki to dlaczego go nie kupić?

Nie ma jakichś sztywnych kryteriów określających co jest warte swojej ceny a co nie - jeden kupuje Rolex'a albo Patek'a czy nawet G-shock'a MR-G a ktoś inny może go mieć za głupca czy snoba bo wywala tyle kasy na jakiś badziew bez wartości - sam sobie musisz odpowiedzieć i sam musisz określić swoje ramy wartości.

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi