Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
marko_g

Orient Japan Crystal 21 H469244-4A - szkiełko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Odziedziczyłem po ojcu zegarek jak w tytule, datowany gdzieś na lata 1970-1979. Niestety w latach 90-tych ojciec stłukł szkiełko, i ktoś wstawił zwykłe (plexi) jak na fotce. Jako że to wartość dla mnie sentymentalna, chciałbym reanimować ten zegarek. Rozmawiałem z polecanym tu wiele razem zegarmistrzem z Szubina (jestem z kuj-pom), współpracuje on z jakaś firmą gdzie dorabiają szkiełka do starych zegarków, niestety ze względu na złote zdobienie jakie było w oryginale będzie problem. Czy jest szansa gdziekolwiek dostać w dzisiejszych czasach to szkło ? Zegarek zapewne dużej wartość materialnej nie ma, ale dla mnie jest pamiątką i chciałbym się zorientować czy będzie szansa doprowadzić go do stanu oryginalnego. Z góry dziękuję za pomoc. 

img_20220721_120318.jpg

img_20220721_120541.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj na zatoce albo chrono24 kup cały zegarek wymień szkło a reszta bedzie jako magazyn czećści

ewentualnie  moze prodecent pomoze  ale mocno w to watpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kolega pisze. Cierpliwe poszukiwania na chrono24, catawiki i innych portalach typu ebay i olx i zakup staruszka, który posłuży jako źródło części.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, tak myślałem że Wasze odpowiedzi będą zgodne z tym co podejrzewałem... Te zdjęcia z oryginalnym szkłem są właśnie z catawiki ale aukcja już nieaktualna. W 2018 ktoś jeden na Allegro sprzedawał i... to by było na tyle :) No nic dzięki Wam bardzo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sporo szkieł do orientów ori, proszę o kontakt na priv i może coś by się znalazło.

Pozdrawiam Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi