Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
hubik

Uszkodzone pudełko a wartość kompletu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

nie wiem, czy trafiłem w dobry wątek, w razie czego przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego.

Temat jest lekko nietypowy. 

Mam Omegę Seamaster Professional Planet Ocean bodajże 2201.51.00, kupiłem ją dzięki temu forum bodajże w 2010 za pomocą Stanisława (nie wiem, czy nadal aktywny).

Zegarek noszę do dziś, pudełko w stanie idealnym leżało sobie w szufladzie.

Na skutek beznadziejnego przypadku zostało ono uszkodzone - dwa rogi podełka (tego białego tekturowego) od "klapki" są rozerwane i pogięte. Nie mam problemu przyznać, jak to się stało - miałem w domu przeszukanie policyjne ponieważ na własnej działce strzelałem (właściwie kalibrowałem lunetę) z legalnej wiatrówki (takiej jaką można kupić w sklepach z wiatrówkami). Policja uznała, że może to być broń w rozumieniu Ustawy, zabrała do zbadania, a mi przewróciła chałupę do góry nogami. Przy okazji na monitoringu widać, jak pudełko jest oglądane i trafia na podłogę z resztą przedmiotów. 

Przeszukanie było bezpodstawne, a ja wyceniam straty powstałe w jego wyniku. Czy ktoś z Was jest w stanie doradzić, czy uszkodzenie oryginalnego kartonu ma wpływ na wycenę kompletu, czy to tylko kosmetyka? Jeśli ma, to może bylibyście w stanie podpowiedzieć, jaka orientacyjnie wynika z tego strata?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc ;)530761946_omeganowa.jpg.a61bdcf5cdcfa848c41defedafdef597.jpg

omega pudelko.jpg

omega pudelko2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To białe nie jest ważne i się nie liczy. 🙂

To tylko makulatura.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stanisław niestety juz nieaktywny 😪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi