Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lukiboss

Rozterki G-shockowe MTG-G1000 VS MRG-G1000

Co byś wybrał?  

3 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za taki temat rozterkowy, no ale po prostu mam problem jak baba i nie potrafię się zdecydować. 

Od jakiegoś czasu mam fazę na duże g-shocki i przewinęły mi się między innymi modele: GST, GPW-1000, gbd-h1000, mtg-s1000 i ostatecznie posiadam MTG-G1000. Który podoba mi się i w teorii spełnia moje potrzeby, jest duży, masywny, itp. No ale teraz przechodzimy do najważniejszego punktu, czyli "nigdy nie będzie to MRG" a MRG jak wiadomo to najwyższa półka jeśli chodzi o Casio. Dodam do tego, że MRG to zawsze było moje marzenie, ale teraz kiedy stać mnie żeby je spełnić to pojawiają się rozterki.

- w MRG zastosowali mechanizm z dużo tańszego zegarka, którego już miałem - GPW-1000 no i przez to wiele on traci w moich oczach...

- na papierze jest on troszkę mniejszy od MTG, a ja nie ważę 60kg i po prostu "im większy tym lepszy"

No i teraz Panowie nie wiem co robić. Za MRG przemawia jedynie jego elitarność, bo na papierze nie można jednoznacznie powiedzieć, że jest po prostu lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak było marzeniem to kiedy jak nie teraz

Mechanizm rzecz istotna ale wygląd dla mnie ważniejszy. Dużo ważniejszy. 

Dlatego zawsze kupuje zegarki oczyma i sercem a nie rozumem. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz dużego G-Shocka, to szukaj GPW-2000, to chyba największy z G. Jeśli zaś szukasz dużego zegarka, ale doceniasz detale, jakość wykonania i jesteś w stanie pogodzić się z ceną, to bezapelacyjnie bierz MRG. Miałem MTG-S1000, GPW-2000, dwie różne wersje MTG-B1000, a mam aktualnie MRG-B1000, który pod względem jakości wykonania i detali zjada powyższe na śniadanie ;) No chyba, że oprócz rozmiaru zależy Ci, aby czuć zegar na ręku, to MRG nie jest dla Ciebie, bo wykonany z tytanu waży tyle co nic :)

20220703_080453651_iOS-1000px.jpg.0a9a7bf359b14fb8bcbc6a47e6c33a10.jpg

20201015_214053-800px.thumb.jpg.bba32378b764435e5c040eabed1d0459.jpg

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przekonaliście mnie. Trzeba spełniać marzenia :) Najwyżej jak nie podpasuje to sprzedam, żaden problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi