Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Maciek__L

Kupno Tag Heuer Carrera na ebay.co.uk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Zastanawiam się nad kupnem TH Carrera Calibre 5 (3 hands) lub TH Calibre 7 (GMT), jako "beater" watch - jako że jeśli kupie używany to nie będę się tak przejmował ryskami (czym się bardzo przejmuje w przypadku nowego zegarka z salonu) + w razie czego mogę go później sprzedać z rozsądną stratą

Widzę że chodzą one w idealnym stanie po ok £1000, nawet jest kilka ibrand new z foliami i kompletem box+papers, co wydaje się bardzo okazyjną ceną w porównaniu do £2.7-3k za nowy zegarek - zdecydowanie dużo większa różnica niż inne brandy, zarówno droższe, tańsze i podobne cenowo, np. Omega, IWC, Tudor, Hamilton, Tissot, Longines

1. Ktoś wie z czego wynika aż taka różnica między takie i innymi markami? Rozumiem że Tagi są overpriced i że jest hejt naTaga, ale nie są jedyni z mechanizmami ETA/Selitta w tej cenie + dla większości konsumentów to raczej bez większego znaczenia (strzelał bym że zegarkowi geecy to mniej niż 10% klientów)
2. Czy może to dlatego że większość tych Tagów to podróbki?
3. Czy łatwo zweryfikować autentyczność takiego taka? Czy oficjalny sklep TH zrobi to dla mnie chętnie za darmo lub za drobną opłatą w rozsądnym czasie? Oczywiście sprawdzę samemu tyle ile mogę, ale słyszałem że podróbki są teraz na tyle zaawansowane, że nawet zegarmistrz może nie być w stanie rozpoznać
4. Jakieś inne rady jeśli chodzi o kupno?

Dzięki

Edytowane przez Maciek__L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od końca

sklep nie potwierdzi oryginalności, zegarmistrz tak ale zależy od zegarmistrza i zdarza się wpadki,  serwis TH tak ale nie są darmo. Najlepiej po zakupie wysłać zegarek do serwisu TH do Krakowa na mały przegląd.

Niekoniecznie wszystkie podrobki,  ale obecnie podrabiane częsta mają selity i rondy takie jak w oryginalnych zegarkach.

Na zakupy polecam chrono24 z ochroną kupujacyh

Płacisz za markę a nie mechanizm, od pewnego pułapu płacisz zaarke i mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź

A czy ktoś ma może informację na temat oryginalności zegarków na ebay? W większość będą to oryginały, czy raczej ebay opanowany przez podróbki?

Jednak ceny na ebay są sporo niższe niż na chrono24, więc jeśli ryzyko podróbki jest niskie (powiedzmy poniżej 10%), to chętnie bym zaryzykował

Co do ochrony kupujących: na ebayu też działa ona bardzo dobrze, więc nie powiedział bym że to duża zaleta chrono24, ale problemym tu i tu jest to że trzeba jeszcze mieć sposób na sprawdzenie czy zegarek to ori - a średnio mam ochotę płacić za serwis rocznego zegarka, tylko po to żeby potwierdzić autentyczność

Edytowane przez Maciek__L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi