Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
mariusz9a

Korekcja wskazówki funkcyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Postanowiłem założyć ten temat, bo jednak fabryczne ustawienie wskazówki funkcyjnej trochę koli mnie w oczy (chyba jestem zbyt pedantyczny) i zastanawiam się czy jest sens oddawać zegarek do serwisu Zibi (w ramach gwarancji) na ponowne osadzenie wskazówki. Serwis odpisał mi, że taką operację przeprowadzi jeśli odchylenie jest poza normą - no i tu diabli wiedzą ile wynosi ta norma hehe. Jeśli okaże się że odchylenie jest w normie, to szkoda zachodu i zabawy w wysyłanie zegarka do Sochaczewa...

Poniżej wstawiam zdjęcia jak to wygląda w skrajnych położeniach. Na forum jest zapewne wiele osób siedzących w temacie zegarmistrzostwa, więc może coś podpowiecie czy to jest norma, czy jednak warto wykonać korekcję wskazówki 😉

20221108_121435.jpg

20221108_122602.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiekszosc firm stosuje zasade 30cm. Jesli czegos nie widac z 30cm to znaczy, ze tego nie ma 😂

Mnie taka odchylka tez by wkurzala, a moje ocd nie dawaloby mi spac. Z drugiej strony, to tylko Casio... ale probuj :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.11.2022 o 15:52, SzefSzefow napisał(-a):

Wiekszosc firm stosuje zasade 30cm. Jesli czegos nie widac z 30cm to znaczy, ze tego nie ma 😂

Nie no brzmi to strasznie komicznie, ale już nic mnie nie zdziwi 🤣 Dzieki za odpowiedz 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podjąłem ostatecznie decyzję o zwrocie zegarka. Wejście w tryb reklamacyjny zamknęłoby mi możliwość zwrotu. Była zbyt duża obawa, że serwis stwierdzi, iż odchyłka jest w normie i zostanę z "kłującą" moje oczy wadą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie można skorygować ustawieniami ? jaki to dokładnie model ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety w tym modelu można korygować tylko wskazówki sekundnika, minutową i godzinową. Funkcyjnej się nie da. Model jak w temacie - PRW-6600Y. Zresztą zwrot już przyjęty, także po temacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi