Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
kejwus

Bransoleta Omega seamaster diver 300m

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie,

mam pytanko techniczne 😊.

Jaką długość ma Bransoleta od omegi seamaster diver 300m.Chcę dokupić , znalazłem ofertę ale nie jestem pewien czy są wszystkie ogniwa,sprzedający mówi że długość bransolety jest ok.17,5 cm.Czy to ok.?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

6 godzin temu, kejwus napisał(-a):

Witam wszystkich serdecznie,

mam pytanko techniczne 😊.

Jaką długość ma Bransoleta od omegi seamaster diver 300m.Chcę dokupić , znalazłem ofertę ale nie jestem pewien czy są wszystkie ogniwa,sprzedający mówi że długość bransolety jest ok.17,5 cm.Czy to ok.?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Jeśli jest to Omega Seamaster DIVER 300M z aluminiowym bezelem i zapięciem posiadającym grawer "Omega Seamaster Professional" (bez względu czy wersja 41mm czy 36mm) to długość bransolety 17,5 cm jest oryginalną długością (na którą składa się maskownica, 6 pełnych ogniw i połówka ogniwa - jedna strona; maskownica, 5 pełnych ogniw i połówka - druga strona). Natomiast w przypadku wersji z ceramicznym bezelem i zapięciem posiadającym grawer "Omega" (również bez względu czy wersja 41mm czy 36mm) to oryginalna długość bransolety wynosi 18,5 cm (dołożono po jednym pełnym ogniwie na każdą stronę przy jednoczesnym skróceniu długości samego zapięcia). W załączeniu foto z katalogu pasków i bransolet stosowanych przez Omegę.  

IMG20230111211922.jpg

IMG20230111211937.jpg

Dziękuję bardzo panie Vincent Eastman😁 👍 Tak to wygląda.

Screenshot_2023-01-11-14-35-27-53_2ea4d3671f4532c923308bfb91ca6a64~5.jpg

Edited by kejwus

13 godzin temu, kejwus napisał(-a):

Dziękuję bardzo panie Vincent Eastman😁 👍 Tak to wygląda.

Screenshot_2023-01-11-14-35-27-53_2ea4d3671f4532c923308bfb91ca6a64~5.jpg

Mój poprzedni post dotyczył wymiarów dwóch typów bransolet stosowanych w poprzednich modelach Omegi Seamaster Diver 300M. Tymczasem ze zdjęcia, które obecnie zamieściłeś wnioskuję, że chodzi o bransoletę do najnowszej Omegi Seamaster Diver 300M 42mm cal. 8800. Nie posiadam katalogu z bransoletami do bieżących modeli. W miejsce zdjęć z katalogu podsyłam linki do forum Omegi i Watchuseek, z dokładnymi zdjęciami takiej bransolety. Możesz porównać z bransoletą, którą chcesz kupić. Będziesz potrzebował jedynie pozyskać zdjęcia jej wewnętrznej strony aby sprawdzić, czy występują zgodne oznaczenia referencji bransolety (na końcowych jej ogniwach: STZ0010108) i referencji zapięcia (STZ001159). Bransoleta przy pełnej długości powinna mieć po 6 pełnych ogniw + połówka na każdą ze stron. Z foto, które zamieściłeś wychodzi, że ta, którą chcesz kupić właśnie tyle ma (wliczając w to zapasowe ogniwa). Jedynie długość coś się nie zgadza. Pisałeś o ok. 17,5 cm, a powinna mieć ok. 18,5 cm (por. ze zdjęciami z Watchuseek - w tle miarka w calach). Różnicę 1 cm może tłumaczyć półtorej ogniwa, które widać na zdjęciu zamieszczonym przez Cb (sprzedający podając wymiary mógł ich nie uwzględnić).

https://omegaforums.net/threads/omega-seamaster-300m-stainless-steel-bracelet-stz010108-stz001159.135451/

https://www.watchuseek.com/threads/sold-omega-seamaster-diver-300m-professional-stainless-steel-bracelet-stz010108.5292230/