Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
LuciusTikTok

Omega do 3 tys zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono.

Temat zegarka ,który posłuży jeszcze wiele lat i będzie cieszył oko i był ozdobą nadgarstka (de facto małego bo 16,5 cm obwodu)  na kilku większych świętach w roku nadal aktualny.

Umarła Gruppo Gamma przez gabaryty umarły steinharty, longines conquest vhp z jedyna słuszną białą tarczą wyprzedany ....A w trakcie wyrzedalem cała kolekcje moich radzieckich zegarków.....

Doszedłem do wniosku że fajnego  zegarka potrzebuje maksymalnie z 4 może 5 razy do roku.....Na codzień do pracy służy g shock .

Prośba jak w temacie czy jest osiągalny zakup zegarka vintage (omega )w tej kwocie która bedzie oryginalna zarazem? 

Moje kryteria

1. Budżet 3 tys zł mogę lekko nagiąć jeśli coś

2. Zegarek fajnie gdyby koperta była złocona ale to nie jest już aż rak duży wymóg 

3. Pełna oryginalność jest tu ważnym.aspektem

4. Preferowane marki Omega , choć dopuszczam zenitha ,podobają mi się o dziwo atlantiki worldmastery z biała tarcza również.

Kilka które w oko mi wpadło

https://m.olx.pl/d/oferta/omega-constellation-kamerton-38mm-z-1971r-c-shape-na-gwarancji-CID87-IDTBzSn.html?isPreviewActive=1

https://m.olx.pl/d/oferta/atlantic-do-kolekcji-CID87-IDTKmMs.html?isPreviewAc

Panowie jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuj nasz klubowy bazarek. Kolega o nicku @hil2@hil2 bardzo często sprzedaję vintage od omegi itp. różnych budżetach. Może zagadaj do niego w pw z zapytaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omegę constellation kamertona bym szczerze odradzał jeśli chcesz nosić go 5 razy do roku to po co Ci zegarek na baterię do tego jak kamerton padnie (a jest już stary) to kaplica (ciekawe kto robi kamertony i daje na nie gwarancję miejmy nadzieję że nie była to tylko zmiana baterii). Jeśli szukasz zegarka Vintage w złoconej kopercie często jest na granicy "przetarcia" bo w założeniu 1 micron miał zapewnić 1 rok noszenia a często te zegarki mają 50 lat i więcej raczej bym polecił zegarek złoty próby 375. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy kolega w tych cenach coś posiada?

Złocona koperta nie jest wymogiem złota tym bardziej...

Styl vintage musi być...nie będę w tym pływał, spawał a ma być do koszuli garnituru święta komunie itp.wiec wiele razy na ręku nie będzie.

Oczywiście mówimy o oryginale może być po renowacji ale nie chińczyk. 

Osobiście nowe zegarki mnie jakoś nie przekonują...A 10 tarcz na 1 tarczy wręcz odrzucą.Ma być prosto klasycznie i elegancko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na szybko wysłałem Ci 2 propozycje na pw bo w tym wątku chyba nie miejsce na składanie ofert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi