Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Czolo

Tuna - od czego zacząć :) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Doroslem do zakupu Tuny. I tu pojawia sie dylemat. Chcialbym "prawdziwa" puszke, na 7C46, albo 7549. Tu jak widze ceny powyzej 1000Eur i dostepnosc bardzo niska. Jest Emperor na 8L35, w 2 razy wyzszej cenie
Ale trafil sie SBDN028 za około 150Eur i zastanawiam sie czy nie sprobowac?

Warto kupic taka "tune" w tej cenie? Czy z tymi tanszymi, nie ma problemu przy pozniejszej sprzedazy?

Edytowane przez Czolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz, to spróbować warto. Trochę mało informacji, masz możliwość go zobaczenia na żywo? Jaki jest stan zegarka? Bo cena wydaje się niska. Co do późniejszej odsprzedaży, to jeśli dasz dobrą cenę, nie będzie problemu ze sprzedażą ;) Patrząc na różne oferty, to raczej na nim nie stracisz.

Edytowane przez jezyk10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Czolo napisał(-a):

Doroslem do zakupu Tuny. I tu pojawia sie dylemat. Chcialbym "prawdziwa" puszke, na 7C46, albo 7548. Tu jak widze ceny powyzej 1000Eur i dostepnosc bardzo niska. Jest Emperor na 8L35, w 2 razy wyzszej cenie
Ale trafil sie SBDN028 za około 150Eur i zastanawiam sie czy nie sprobowac?

Warto kupic taka "tune" w tej cenie? Czy z tymi tanszymi, nie ma problemu przy pozniejszej sprzedazy?

Ten za 150 euro tp zegarek "w stylu" Tuny. Te prawdziwe są do kupienia bez problemu ale trzeba sprowadzać z Japonii.

https://www.seiyajapan.com/collections/seiko/products/seiko-marine-master-professional-300m-diver-quartz-sbbn049-made-in-japan

Do ceny dojdzie oxzywiście Vat. Ten solar do prawdziwej puchy nie ma startu.  Chociaż też są fajne. Tutaj masz solara z pl:

https://www.zegarek.net/zegarki-seiko/zegarek-sne577p1

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiłem na miłośnika tuńczyków. Ostatecznie zamiast SBDN028 wziąłem SBDN021 z dodatkowymi paskami. Dziękuję za odpowiedzi.

Zaciekawil mnie model który miał na sprzedaż: 7c46-6010. Czy 800eur to dobra cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od stanu i rocznika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, satanic napisał(-a):

Zależy od stanu i rocznika.

Rok 1986. Oryginalny pasek. Moim zdaniem bardzo dobry stan. Bateria wymieniona ponad 4lata temu, więc pewnie niedługo kolejna wymiana. Zdążyłem chwilę poczytać i pomimo mało kanonicznego wyglądu, coraz bardziej mi się podoba. Tym bardziej że cena też wydaje mi się atrakcyjna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się podoba to najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi