Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pete67

Regulacja zegarka automatycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Przyznaje, że zbyt usilnie nie szukałem odpowiedzi na moje pytanie ale sobię pozwolę:)

Otóż NH35 popularny mechanizm z Invicta wg wskazania telefonu z apką Watch Accuracy ma beat error 0,1 czyli chyba dobrze i dzienne opóznienie 2- 4 sekundy ale w realu jest to 30 !

Gdy majstruję i "na pałę" ustawiam a potem dobę czekam i oceniam jaka jest różnica osiągam 3 sek przez dwie doby! :) czyli fajnie jednak wg apki jest to dzienne przyspieszenie o 45 sek /dobę. sam BeatError bez zmian.

No i nie wiem czy ta apka jest do bani czy może mechanizm jest zwyczajnie kiepski lub do czyszczenia? Raczej nie zamierzam czyścić, póki działa fajnie.

Jednak chciałbym też wiedzieć czy to będzie powtarzalne z innymi automatami które planuję kiedyś  zakupić.. ( resztę zegarków mam kwarcowych)

Dzięki za wyrozumiałeść:)

Pete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś na apce w różnych położeniach zegarka? Rozbieżności mogą być duże, co może świadczyć że czas na czyszczenie i smarowanie. A kiedy w ogóle był na takiej konserwacji?

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie aplikacja również czasami podaje "przyspieszenia" i "opóźnienia" z doo....py, ale są to powtarzalne pomiary dla danego mierzonego mechanizmu, zatem przesuwam sobie "wirtualny punkt zero" i względem tychże wskazań dokonuję poprawek.

Miałem tylko jeden zegarek, w którym zgadzały się wskazania aplikacji z rzeczywisością i nauczyłem się, że aplikacja jest tylko narzędziem do osiągnięcia zamierzonego celu.

Jak młotek jest zbyt duży, to należy delikatniej walnąć,  natomiast jak zbyt lekki to uderzyć ponadprzeciętne.. 

Podobnie z apką.  Patrzę przez palce na wskazania i bardziej mi zależy na dokonanych zmianach, niż żeby w aplikacji było blisko zera.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi