Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MichalWPR

Casio B811 z 1979 roku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Casio B811 z mojej kolekcji. Wg katalogów Casio, zegarek z roku 1979. Stan jak na grubo ponad 40 lat, bardzo dobry. 

Oryginalna, efektowna bransoleta i ciekawa, dwuwarstwowa konstrukcja koperty - na zewnątrz mamy stal nierdzewną (nie jest to chrom!), a pod spodem tworzywo, oba elementy są scalone ze sobą. 

Szkiełko było polerowane, ale trochę rys jescze zostało. Widać je jednak tylko pod pewnym kątem i zegarek wygląda jak najbardziej OK. Nad prawym górnym rogiem wyświetlacza znajduje się ubytek malowania (szkiełko jest fabrycznie malowane od spodu), uzupełniony zmywalnym lakierem - można to zrobić jeszcze raz, po swojemu.

Podświetlenie działa.

Żeby poprawić docisk baterii, pod blaszkę dociskającą podłożyłem kawałek folii aluminiowej. Zegarek działa z tym rozwiązaniem od około roku, bez problemów. Myślę, że można też dogiąć blaszkę, ale nie chciałem ingerować.

W skali forumowej 5/10, choć, biorąc pod uwagę wiek, dałbym więcej.

Bransoleta skrócona na ok 17cm, dodatkowe ogniwa w zestawie.

Cena: 350PLN z wliczoną wysyłką InPost. MOŻLIWE NEGOCJACJE!

1.jpg

1-1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

6.jpg

6-6.jpg

7.jpg

8.jpg

IMG_20230512_113124.jpg

Edytowane przez MichalWPR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.