Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
jarek08s

Casio mtd -1052 wymiana szkielka

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się kupić długo poszukiwanego casio mtd 1052,zegarek jest w całkiem przyzwoitym stanie i drobne zarysowania mi nie przeszkadzają ale niestety rysy na szkle już tak bo zalamuja widok na tarcze. W związku z tym mam pytanie czy jest tu jakieś specjalne szkiełko czy typu soczewka i czy zegarmistrz mi to wymieni,może ktoś już robił coś takiego. Za wszystkie sugestie i uwagi będę bardzo wdzieczny

20230920_133028.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało Ci się rozwiązać problem? Ja bym szukał szkła na aliexpress k raczejmkazdy zegarmistrz powinien się podjąć wymiany. A jak nie, to samemu kup praskę, poćwicz wymianę na jakichś tam badziewiach i samemu zmień a później tylko szczelność sprawdź ;)

Ogólnie z ciekawości zapytam. Za ile go dorwałeś? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.11.2023 o 23:57, Emil/efa116 napisał(-a):

Udało Ci się rozwiązać problem? Ja bym szukał szkła na aliexpress k raczejmkazdy zegarmistrz powinien się podjąć wymiany. A jak nie, to samemu kup praskę, poćwicz wymianę na jakichś tam badziewiach i samemu zmień a później tylko szczelność sprawdź ;)

Ogólnie z ciekawości zapytam. Za ile go dorwałeś? 

sorry ze teraz odpisuje ale nie dostałem powiadomienia ze cos sie dzieje w moim temacie

szkiełko kupiłem na alli co prawda 2,5mm bo takie najgrubsze {pojedyncza soczewka} znalazłem  a nie jak oryginalne 3mm zegarmistrz wymienił bez problemu ,stare odzyskałem moze kiedys podejme sie polerki,oczywiscie prasa była potrzebna a zegarek z oryginalną bransoletą kupiłem za 156zł   plus koszt szkiełka z wymianą 30zł

20231214_000336.jpg

Edytowane przez jarek08s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi