Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Wojtek1990

Nowy zegarek EDC

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Długo myślę jak jakimś nowym zegarkiem. Poszukuje zegarka EDC - klasycznego/sportowego - pokaże poniżej co posiadam oraz jaki styl podoba mi się najbardziej. 

Nadgarstek 18cm. Koperta max 42mm

Mechanizm - kwarc - najlepiej solar.

Wolę bransoletę. Pasek łatwiej dokupić.

Tarcza kolejno: czarny/zielony/szary/niebieski/biały

Zakup najlepiej w jakimś sklepie internetowym - wysyłka z polski - albo amazon europa.

Budżet do 800 zł - jeżeli trafi się coś co powali na kolana budżet można naciągnąć do 1000 zł. ale to z bólem.

Aktualnie posiadam:

- Timex Waterbury TW2P64500

- Casio Edifice EFV-100D-1AVUEF

- Casio A168WA-1YES

Poniżej zdjęcia z nadgarstka. Najczęściej noszę Casio Edifice i Casio A168

Miałem okazję przymierzyć trzy zegarki które zrobiły na mnie dobre wrażenie.

- Casio Lineage LCW-M100DSE-1AER

- SEIKO SUR517P1

- LORUS RL489AX9

Najbardziej do mnie trafia Casio Lineage ale bardzo mi się nie podobały wskazówki. Wyglądały jak wycięte szlifierką kątową - posiadały widoczne postrzępione krawędzie... Tragedia. Został zwrócony. Boje się kupić ponownie :D Poniżej wrzucę zdjęcia jak to wyglądało (nie mam sprzętu do zdjęć ale z tel też widać)

W Seiko pasek był okropnie sztywny. Zegarek nie układał się dobrze na nadgarstku i nosiło się go niewygodnie. Jest ten model na bransolecie ale cena wyższa o ok. 300zł ...

Lorus był całkiem fajny ale czarny bezel do mnie nie trafia. Poniżej zdjęcia nadgarstka z tymi modelami.

Aktualnie obserwuję SEIKO SUR 503P1 (zielony). Na zdjęciach super.

spacer.png

Bardzo widzi mi się Casio Oceanus T200. Na bazarku jest śliczny zielony ale o 1k za dużo dla mnie. 😕

Spróbujcie podrzucić jakieś pomysły :)

IMG_2031.JPG

IMG_2035.JPG

IMG_2034.JPG

IMG_2020.JPG

IMG_2011.JPG

IMG_1974.JPG

wskaz.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogmeraj wśród Citizenów z napędem solarnym Eco-drive. Powinno się coś znaleźć ciekawego w tym budżecie.

Choćby coś w tym stylu. W cenie lekki tytan (tego jeszcze nie masz w kolekcji). W stali będzie trochę taniej. Inne wymagania chyba spełnia. Pytanie, czy się podoba?

obraz.png.22d4eb71cc8efa2ec813673a0ecec0c7.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem ale jakiś taki zbyt prosty :)

Przypomniał mi się jeszcze jeden Citizen, który mi się podoba ale poza budżetem i kiepsko z dostępnością: CB0160-51L

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi