Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Sahij

Pasek + Bezel GLX gdzie znaleźć

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Proszę o podpowiedź, jaki sklep oferuje największy wybór tych akcesoriów do GShocka. Poszukuję czarnego kompletu do mojego GLX5600. 
Mam tabelę zgodności między modelami gshock, ale mam też kilka wątpliwości. W grę wchodzą tylko oryginały, ale:

- czy czarny mat to zawsze ten sam odcień w bezelach i paskach?

- bezel musi się zgadzać, czy mogę dobierać różne fasony pasków, zakładając, że mocowanie 16mm pasuje?

- czy wpadł komuś w oko sklep, który oferuje komplety?

Uprzejmie dziękuję za pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jeśli nie znalazłeś w Świecie Zegarków tego, co Cię interesuje, to warto do nich napisać z prośbą o sprowadzenie interesującego Cię paska i bezela, to za jakiś czas je dostaniesz.

Odnośnie Twoich szczegółowych pytań:

- czarny mat może być różny w różnych modelach zegarków. Jeśli zamówisz pasek i bezel od tego samego modelu, to będą do siebie pasowały. Jeśli będziesz próbował miksować czarny bezel od jednego modelu i czarnym pasek od innego, to możesz się srogo zdziwić,

- tak, bezel musi być kompatybilny z danym modelem (tu pasują bezele od GLX-5600, GLS-5600, DW-D5600, GW-M5600, GW-M5610, GW-S5600), natomiast pasek może pasować od wielu innych modeli oprócz tych wymienionych powyżej, m.in. od DW-6900, GW-6900, GB-6900, GLX-6900, GLS-6900, tylko pytanie czy faktycznie jest sens tak kombinować ryzykując, że Ci się kolory nie będą zgadzać? Czy może jeśli chcesz po prostu czarny komplet, to wziąć pasek i bezel od jednego modelu, np. od GW-M5610-1B i mieć spokój? Ewentualnie od GLX-5600-1?

- komplety niektórzy sprzedawcy oferują np. na Allegro, ale zazwyczaj kupując w sklepie internetowym danego sprzedawcy dostaniesz te same elementy odpowiednio taniej.

Poniżej masz listę wersji kolorystycznych GLX-5600, to możesz coś sobie już zaplanować, jaki to miałby być finalnie kolor:

https://www.swiatzegarkow24.pl/szukaj?controller=search&s=glx-56

Pamiętaj, że paski z GLX'ach często mają wzory (nie są jednolite kolorystycznie), których nie widać na zdjęciach katalogowych. Jeśli chcesz interesującą Cię wersję kolorystyczną obejrzeć ze wszystkich stron, to po prostu wklej kod modelu zegarka w wyszukiwarkę Google grafika albo w wyszukiwarkę YouTube - jest sporo filmików prezentujących różne, często nieoferowane od dawna wersje kolorystyczne zegarków.

Edytowane przez TomG80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi