Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lukkasz13

G-Shock z domline.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Forumowiczów kupił może zegarek w hurtowni domline.pl? Chciałbym nabyć w najbliższym czasie G-Shocka, a tam jest bardzo bogata oferta. Model, który mnie interesuje jest ponad 200 zł. tańszy niż w sklepach specjalizujących się w sprzedaży zegarków. Jedyny minus to czas oczekiwania. Czy chodzi o to, że nie trzymają tego na stanie i dopiero zamawiają bezpośrednio u producenta, stąd tak dobra cena (odchodzą koszty magazynowania)? Gdy zapytałem sklep z zegarkami, w którym kupowałem do tej pory czy może zaproponować mi zbliżoną cenowo ofertę ze względu na moje poprzednie zamówienia (wolałbym kupić od nich), nadal wychodzi o 130 zł. drożej. W tej cenie mogę dokupić kilka pasków do tego modelu. Otrzymałem wytłumaczenie, że sprawdzili domline.pl i nie są oni "(...) oficjalnym przedstawicielem marki i nie można liczyć na wsparcie głównego serwisu" jak również "(...) nie ma gwarancji odnośnie oryginalności produktu". O ile jestem w stanie zaakceptować pierwsze stwierdzenie, chciałbym dopytać czy to w ogóle możliwe, aby tak duża hurtownia sprzedawała podrobione produkty i lepiej nie ryzykować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbki raczej (ale tylko raczej...) nie grożą, ale brak gwarancji autoryzowanego serwisu z pewnością. Jeżeli coś się stanie, będziesz skazany na ich serwis (?) albo utarczki z tytułu rękojmi. Uściślając, o gwarancji i serwisie nic nie piszą, w każdym razie ja nie znalazłem. Mowa jest tylko o rękojmi. Patrząc się na opisy oferowanych zegarków wygląda, że wklejono je  wprost z translatora. To też nie wróży najlepiej.

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Prawdopodobnie będę wydłużał gwarancję, więc zostanę przy sklepie specjalizującym się w sprzedaży zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi