Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pedro696

Ultra dokładny werk J810

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie, 

zostawię tu pewną ciekawostke dla miłośników Citizena i nie tylko, 

Zakupiłem pewien zegarek na werku J810:

https://www.relojesdemoda.com/en/collection-citizen-watches/citizen-watch-of-collection-aw1801-19x-sea-land-3hd

Poza fajnym wygladem, tenże zegarek charakteryzuje się (szokującą jak na swoja cenę) dokładnością jak na zegarek bez zadnej synchronizacji.

Testowany przez kilka miesięcy. Noszony non stop. Miesięczna najmniejsza dokładność chodu to + 1.5 sek. W innym wątku wspomniałem o tym już ale warto to tutaj wrzucić bo może posiadacie też zegarek z takim werkiem i macie podobne doświadczenia?

Ostatnie 2 miesiace od wyzerowania wskazania ten zegarek jest idealnie punktualny co do sekundy pokazuje to co było ustawione na samym poczatku. Magia. 0 odchyłka.

Jesli ktos posiada zegarek z tym werkiem, dajcie info czy macie podobnie. Ciekawe czy to kwestia akurat jakiegos wyjatkowego wystrojenia kwarcu w moim egzemplarzu czy to cecha tych werków akurat. Ale wtedy mogly byc sprzedawane jako COSC za 4 razy wieksza kase:)

Edytowane przez Pedro696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak, wszystkie standardowe werki Citizena maja taka sama specyfikację :) Moje pozostale robia miedzy +6 / +10 miesiecznie, ale ten jest wyjatkowy pod tym wzgledem:)

COSC w gratisie:)

Edytowane przez Pedro696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi