Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Piotr_D

Kieszonkowy Lanco (górniczy) - szukam łańcuszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jako pamiątkę rodzinną posiadam zegarek kieszonkowy Lanco, który był podarunkiem za przepracowanie 25 lat w górnictwie (tak, tak - kiedyś to była kultura...).

Zegarek od zawsze leżał w szufladzie u ojca i nie wzbudzał większego zainteresowania.

Mnie zaś bardzo podobał się oryginalny łańcuszek od zegarka, toteż wykradłem go jako dziecko i używałem do zabawy, głównie bicia nim innych dzieci na podwórku.

W końcu odziedziczyłem zegarek (chodzi doskonale - niestety nie wiem ile może mieć lat). Jednakże brakuje mi łańcuszka. Widziałem kilka łańcuszków na aukcjach do dosztukowania, ale były nowe lub niezbyt pasowały do zegarka. 

Będę wdzięczny za 1) zdjęcia oryginalnego łańcuszka wraz z zegarkiem (jeżeli ktoś posiada), 2) podpowiedzi gdzie można takowy dokupić lub dosztukować, 3) jakby ktoś chciał coś takiego sprzedać, to byłoby fantastycznie :)

Pozdrawiam,

Piotrspacer.pngspacer.png

Lanco 1.jpeg

Lanco 2.jpeg

Edytowane przez Piotr_D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Werk 15 kamieniowi, 2 dekle, wewnątrz Dekiel medalowy. 
    • Gość
      Przez Gość
    • Przez Takiludek
      Zegarek otrzymałem w spadku, niby pochodzę z rodziny zegarmistrzów, ale nie znam się na tym. 
      Średnica bez korony - 32,6mm.
      Średnica z koroną - 48,2 mm.

• Przez zielonyludek100
      Witam,
      zakupiłem poniższy zegarek Lanco. Po wizycie u zegarmistrza padło stwierdzenie, że mechanizm nie jest oryginalny.
      Jako mechanizm wskazano ETA 2879
      Poniżej zdjęcia.

• Przez Bronek
      Kłaniam się, jest taka sprawa: idealnie w mój gust pasują zegarki Lanco, o na przykład taki jak ten poniżej w linku:
      http://allegro.pl/zegarek-meski-lanco-swiss-mechaniczny-piekny-i6309567472.html#thumb/4
      Od strony estetycznej jestem jak najbardziej tak, natomiast nie wiem, czy ten konkretnie będzie skarbonką bez dna jeżeli chciałbym go doprowadzić do ideału. Chętnie wysłucham opinii nt. strony mechanicznej i stanu oryginalności.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.