Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mariusz888

Horido na tle konkurencji

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to nawet nie pamiętam co było co ale zmiana cen milutka ;) W takim razie gdyby co widzę że muszę być z Tobą w kontakcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

I w końcu jak to jest z tym Horido i Condorem? To jest 1 firma czy 2? Bo ktoś pisał że oni coś przejmowali z Condora czy jakoś tak a tu Horido ma w ofercie paski Condora + Condor ma w PL osobną stronę...

Witam wszystkich serdecznie.

Jezeli chodzi o temat pasków Condor w Polsce to jest tylko jeden przedstawiciel i nikt inny nie ma tych pasków w swojej ofercie. Horido nie moze mieć w ofercie pasków Condora. Condor ma swoje własne fabryki, natomiast Horido jest zupełnie innym produktem. Firma ta nie zaopatruje się w towar w CONDOR GROUP LTD. Mozna by było poruszyć tu tylko kwestię znaku towarowego Condor, gdzie inna firma w polsce sprzedawała zwykłe paski pod nazwą Condor, co oczywiście nie miało nic wspólnego z firmą macieżystą. Obecnie sprawa znaku jest już uregulowana, natomiast nie można mieć wpływu na sprzedaż pasków podrabianych co tyczy się również innych firm.

Wszystkie informacje na temat pasków CONDOR, jak i dystrybutorów mozna znaleźć na stronach.

www.condorgrp.com.pl

www.condor.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomicie wiesz ze nie są podrabiane...one porostu zostały na magazynie...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

Jeżeli leżą na magazynie od 8 lat to raczej nie przedstawiają dobrej jakosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dlaczego od 8 lat?? przecież sam stwierdziłeś ze Condor sie podzielił..

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

Condor się podzielił jako firma macieżysta i wszystkie byłe filie są oddzielnymi firmami. Natomiast wszystkie sprzedają wyłacznie paski i bransolety Condor, wszystkie ze sobą współpracują i mają tego samego dystrybutora na terenie danego kraju. Pomiedzy wszystkimi firmami jest niepisana umowa o współpracy. Wiec wszystkie inne paski i bransolety sprzedawane pod inną nazwą nie są produkcji Condor Group LTD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Właśnie kupiłem pasek Horido, taki "naturalny" całkiem jak Liberty Hirsch'a.

No i po trzech dniach zaczyna złazić to boczne wykończenie !

Zobaczcie fotkę.

pasekeh8.jpg

Qrcze - to chyba nie jest normalne ? Reklamować ?

Bobby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym reklamował...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym razie zapytam w "saloonie". W końcu 70 zł kosztował a sprzedawczyni twierdziła że nie gorszy od Hirsch'a. Jak się uda to wyminie na coś bez lakierowanych boków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie ale naprawdę dziwne...każdy pasek Horido ma roczną gwarancje...wiec nie widzę problemu, jaki to model?? zrób zdjęcie całości

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

Dlaczego tylko roczną przecież zgodnie z prawem powinien mieć dwa lata gwarancji na wady materiałowe. W tym przypadku jest to wada paska powstała w procesie produkcji więc nie powinno być problemu z jego wymianą lub zwrotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi sie zdaje ze kolega taki jakiś podstawiony(holdegron)...nie będę z Tobą dyskutować bo to nie moja sprawa...ja tez mogę zrobić zdjęcia pasków Condora które nie wytrzymały, porostu zdarza sie, jest gwarancja wiec nie widzę problemu...a jak Ci się rok gwarancji nie podoba to zaskarż Horido

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe któż to taki mnie podstawił ???

Wypraszam sobie takie insynuacje.

Sprawa wygląda jak piszę - w czwartek pasek kupiony a w niedzielę już są efekty.

Może nawet nie zwróciłbym uwagi na to ale przeczytałem ten wątek, dokonałem oględzin i przykra niespodzianka... Pal licho że lakier się rozlazł, ale ze środka wyłażą farfocle. Znaczy że warstwy są sklejone byle jak i pewnie taką szparką woda dośrodka będzie się ochoczo wsączać.

Ogólnie jestem zawiedziony.

Bobby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec nie przezywaj tylko oddaj na gwarancje...nie przyjmą...wyślij go do mnie otrzymasz nowy...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

Jedyną osobą podstawioną to jest tu tylko chyba Pan. Ponieważ nikt za Panem na tym forum nie namawia nikogo do zakupu określonych pasków. Wszyscy wymieniamy swoje poglądy lub prostujemy nieścisłości. Nikt nikomu nie zarzuca, że jakiś pasek jest bublem, a Pan to usiłuje zrobić. Już raz na tym forum mi Pan coś zarzucał i się potem z tego wycofywał, nie chciał bym aby się sytuacja powtarzała. Jeżeli chodzi o zdjęcie to bardzo proszę bo ja sam nie miałem okazji się przekonać jak wygląda pasek Condora po np. 2 tygodniach użytkowania, który ulegał by uszkodzeniu. ( Sprzedałem ich ponad 100 tysiecy ) Zresztą mercedesy też się psują i nikt nie ma o to pretensji. Jeżeli chodzi o gwarancję to jest to uregulowane ustawowo i klient powinien o tym wiedzieć, jakie ma prawo. Mnie Horido nie interesuje, ja mam swoje zdanie na ten temat i nie będę go wypowiadał publicznie. Każdy klient ma prawo wybrać sobie to co jemu odpowiada wizualnie, kolorystycznie i dla mnie nie ma to znaczenia jakiej marki wybierze pasek. To jest wybór i zdanie klienta, a to, że jak bybierze pasek całkiem słabej jakosci ( za 8 zł )nie ma znaczenia bo go szybciej zmieni. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi nie powtórzy sie...czy gdzieś napisałem ze Paski firmy Condor są złe?? Napisałem ze każdemu może zdarzyć sie taka wada, Condorowi też wiem bo kiedyś miałem je w swojej ofercie...jest gwarancja nie widzę problemu...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sprzedałeś ich ponad 100 tysięcy i nie miałeś żadnej reklamacji to lepiej niż mercedes...:-)

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chyba mylicie dwie rzeczy

Gwarancja nie jest ustawowa :D Producent może dać 3 m-ce gwarancji, 10 lat i ustawodawcy nic do tego.

Rękojmia to jest rzecz zgwarantowna ustawowo i stanowi o 24 m-cach.

Przy czym przy składaniu reklamacji to my okrelśmy z jakiego świadczenia korzystamy. Czy z gwarancji czy z rękojmi. Przy czym wybór skutkuje już na kolejne przyszłe reklamacje, konieczniością dokonywania jej w ramach wcześniej wybranej opcji. Czyli jak wybierzemy gwarancję to już tylko gwarancja do końca, lub rękojmia o ile pierwsza sprawa była załatwiana w ramch rękojmi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszystko ok nikt nie łamie prawa...:D

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

Uwierz mi nie powtórzy sie...czy gdzieś napisałem ze Paski firmy Condor są złe?? Napisałem ze każdemu może zdarzyć sie taka wada, Condorowi też wiem bo kiedyś miałem je w swojej ofercie...jest gwarancja nie widzę problemu...nie będę z Tobą dyskutować bo to nie moja sprawa...ja tez mogę zrobić zdjęcia pasków Condora które nie wytrzymały, porostu zdarza sie.

Wieć jeżeli je miałeś kiedyś, to nie możesz nic powiedzieć na temat ich jakosci bo niewiadomo co miałeś. Z drugiej strony jeżeli ich nie masz do dlaczego piszesz, że możesz zrobić ich zdjęcie. To nie jest moja wina, że ktoś reklamuje pasek wadliwy. Ja mam u siebie kontrole jakosci i wadliwe sztuki wyłapywane sa już w procesie produkcji, a następnie w dystrybucji. Nigdy nie twierdziłem, ze nie mam reklamacji bo ma je każdy. Reklamacje załatwia kupujący ze sprzedającym i nie rozumiem dlaczego Ty sie do tego mieszasz. Też tego nie rozumię co ja mam wspólnego z tą reklamacją i dlaczego ja zostałem zaatakowany w tej kwestii.

Jeżeli pisałem o Twoim bezzasadnym mówieniu różnych rzeczy to chodziło mi o te słowa :

To nie sa paski Condora...originalne maja inne spinki... a tak ogolnie przedstawicielem jest Timemaster na polske...Teraz moge oficjalnie napisac ze ten pan jest glownym przedstawicielem tych paskow na polske...bo Hermes przegral proces...a co do krzyzyka to byl sam krzyzyk bez C...

Wiec mogę wnioskować, ze nawet nie masz pojecia jak wyglądają paski Condora, ponieważ nigdy nie posiadały one oznaczenia krzyżykiem.

Pozdrawiam i to ja nie będe więcej z Tobą dyskutował bo nie warto. Trzeba mieć najpierw pojęcie o czym się mówi, a dopiero wygłaszać opinie na forach internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiegając od powyższych postów. Właśnie dotarły do mnie zakupione od kolegi z forum paski Horido i jeden Condor

Horido Naturalna jaszczurka czarna i Rally brązowy. Oba paseczki świetne. Naprawdę pożądnie wykonane. Jestem z nich bardzo zadowolony. Ten Rally nie odbiega od produktu Hirsha jak dal mnie. Zobaczymy jak się będą nosić :D

Condor to brązowy pasek taki dwugarbny. Też bardzo solidny i godny polecenia :D

Na pewno w galerii pojawia się zdjęcia zegarka z tymi paseczkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie wiadomo co miałem?? To że nie było kupowane u Ciebie nie znaczy że nie było Condorem bo znakomicie wiesz kto zajmował sie ich dystrybucją...gdy o Tobie jeszcze nikt nie słyszał...mogę zrobić zdjęcia bo zostały mi zwroty tylko muszę je znaleźć...To czy ja sie mieszam to moja sprawa...Horido ma punkty w całej Polsce, gwarancja jest ogólnopolska...więc jeśli tamten sklep odmówi przyjęcia(jest takie prawdopodobieństwo) to mogę ja go przyjąć...nie atakowałem Cię w kwestii reklamacji to Ty napisałeś o tym że powinna być 24 miesięczna...krzyżyk to oznaczenie antyalergiczne i paski Condora je miały... :twisted: :twisted: :twisted:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.

Pozdrawiam i to ja nie będe więcej z Tobą dyskutował bo nie warto. Trzeba mieć najpierw pojęcie o czym się mówi, a dopiero wygłaszać opinie na forach internetowych.

dobra Evik, masz coś do powiedzenie w sprawie- -powiedz.

Inaczej odpuść....

Miło, iż teraz TY przejąłeś sprzedaż BRAND'u - to co mnie interesuje czy TY przewiedujesz dla takiego TARGETU ....jakieś RABATY.

np . robimy zamówienie klubowe u Taikonaut'ów i mamy 40-50% rabatu przy zamówieniu kilkunastu-kilkudziesięciu paseczków.

A jakość jest przednia..........................

Czy Ty nam coś oferujesz?

Chętnie skorzystamy...jako klub....i pomomożemy podnieść Tobie Sprzerdaż ;)

Ale jeśli chcesz bić pianę.....to SORRY ...ale nie TuTAJ....

Pieniaczom - mówimy Stanowcze NIE :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość evikzegar

Nie rozumiem o jaką pianę Ci chodzi i kto tu jest pieniaczem. Ja nie namawiam nikogo do zakupu pasków XXXX bo są one najlepsze i nie mam pretensji do innych jak pasek YYYY ulegnie uszkodzeniu. Kazdy klient wybiera pasek wizualnie nie po nazwie i to jak on się będzie nazywał nie ma znaczenia. Zresztą sam tak robisz. Ja w tej chwili mam już dosć słuchania od 5 lat jakim handluje badziewiem bo te pseudo oryginały są lepsze. Nie pozwolę sobie aby mi ktoś ubliżał i wypowiadał się na temat, którego nie ma zielonego pojęcia. Jeżeli chodzi o stałą współpracę z klubem to proszę zwrócić sie pisemnie do firmy i wtedy zostanie przedstawiona wam szczegółowa oferta, taka sama jaką posiadają inne firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie napisałem ze są najlepsze, napisałem że są jakościowo dobre(koledzy mogą potwierdzić), nawet lepsze od droższej konkurencji

2.Co do reklamacji nie mam pretensji do Nikogo, zaoferowałem pomoc

3. To Ty mówisz wszystkim że mają pseudo oryginały marki Condor, bo nie były kupione u Ciebie bo tylko Ty masz oryginalne

4.Nigdy Ci nie ubliżyłem

5.Sugestie że nie mam zielonego pojęcia obrażają mnie...od zawsze jestem w tej branży, a moja rodzina zajmuje się zegarmistrzostwem od 3 pokoleń...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.