Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nowy na forum, kupiłem w Łodzi w Lombardzie według opisu zegarek Casio nieużywany ma folię na bransolecie i chciałem się dowiedzieć czy to oryginał, dałem za niego 330zł zbity z ceny 360zł tu fotki z wszystkim co było w środku. A i jeszcze jedno czego nie pokazałem na zdjęciu to niebieska folia znajdująca się na klamrze zegarka 

IMG_20241211_204338.HEIC IMG_20241211_204755.HEIC IMG_20241211_205055.HEIC IMG_20241211_205138.HEIC IMG_20241211_204755.HEIC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Maciejos91 napisał(-a):

Witam nowy na forum, kupiłem w Łodzi w Lombardzie według opisu zegarek Casio nieużywany ma folię na bransolecie i chciałem się dowiedzieć czy to oryginał (...)

Wg mojego stanu wiedzy niestety nie jest to oryginał. Słaba jakość nadruku na tarczy zegarka (rozlane elementy graficzne), logotypy Casio na pudełku, na deklu i na białej zawieszce zegarka napisane inną czcionką, niż używa Casio, niezgodność numeru modułu na deklu z numerem modułu w dołączonej instrukcji obsługi. Myślę, że to wystarczy, aby oddać zegarek sprzedawcy jako niezgodny z umową. Jakby się sprzedawca wypierał, to polecam udać się do lokalnego sklepu Time Trendu i ich poprosić o ocenę autentyczności tego zegarka.

Jeszcze jedna uwaga: na odwrocie białej zawieszki powinien być na naklejce kod EAN zegarka (kod kreskowy) oraz pełna nazwa modelu zegarka. Jeśli tam nie ma tej naklejki, to już możesz mieć pewność, że nie masz do czynienia z oryginalnym produktem Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na białej karteczce nie mam kodu EAN i pełnej nazwy modelu, kupiłem w lombardzie więc nie wiem czy uda się odzyskać kasę mogą nie chcieć przyjąć, spróbuję go oddać a jak się nie uda to mi zostaje sprzedać go chyba w innym lombardzie wiem nie ładnie jest sprzedawać spowrotem podróbki. Dziękuję bardzo za odpowiedź w takim wypadku na prezent gwiazdkowy kupię taki sam zegarek ale już w time trendzie albo trochę tańszy ale też Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.