Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
wireless

Witam serdecznie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum, jako, że ... do niedawna nie wiedziałem, że mnie interesują zegarki:) (no gdzieżby informatyka interesowały analogowe czasomierze, my pobieramy dane czasowe bezpośrednio z serwerów NTP ;) ) Miałem co prawda jakiegoś Atlantica kwarcowego, zakupioneggo jakieś 20 lat temu, odłożony do szuflady sobie spokojnie leżał.... Aż tu nagle gdzieś zobaczyłem reklamę kwarcowej Certiny DS-7 Titan no i się zaczęło.

Na chwilę obecną posiadam 

1. owego Atlantica Seahuntera - po założeniu nowej baterii działa bez zarzutu !

2. ową Certinę Titan DS-7 od której ta zegarkowa mania się u mnie rozpoczęła.....

3. no i czekam na Tissota Chemin des Tourelles Powermatic 80, na którego mnie naszło straszliwie, od samego początku, gdy go zobaczyłem. To jest, nb, mój pierwszy niekwarcowy automat... Na szczęście trafiłem z moim gustem dobrze, widzę na forum b. pozytywne opinie o tym zegarku.... Oczywiście moja kolekcja tzw. prestiżem jest o lata świetlne od poziomu Pateków, ale mój portfel też jest o lata świetlne od portfeli kolekcjonerów Pateków :) a ww wymienione zegarki mi się naprawdę b. podobają, no i są to konstrukcje sprawdzone, wyprodukowane przez sprawdzonych producentów.

pozdrawiam

Wireless

Edytowane przez wireless

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UhrenFreud - prześlę, jak tylko dotrze do mnie Tissot

@SzefSzefów - dzięki za podanie poprawnej odmiany. Błąd tłumaczę moją zegarkową ignorancją :) 

@Piotr - ano już tempo jest dość szybkie :) 

pozdrawiam wszystkich i dziękuję za sympatyczne powitanie

Wireless

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą dołączam fotki - na razie mojej Certiny DS-7 Titanic i Tissota Chemin des Tourelles.... W wolnej chwili dorobię jeszcze fotki staruszka Atlantica i ... kolejnej kwarcowej Certiny, damskiej Caimano, będącej też już od ponad dwudziestu lat w posiadaniu mojej małżonki.

certina.jpg

tissot.jpg

Edytowane przez wireless

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi