Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lukasz36423

Citizen 1000-2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka "tańszych zegarków" i chciałbym teraz zakupić droższy. W przedziale 1000-2000 zł. Marka to konkretnie Citizen z Eco-Drive i  Radio Controlled. Mam kilka pytań:

1) Obwód nadgarstka mam 19-20 cm. Jaki wymiar koperty ? 42-45 to taki najbardziej dla mnie optymalny ? Czy ten 45mm nie będzie za duży?

2) Czy czarna bransoleta i tarcza szybko się rysują w normalnym codziennym użytkowaniu? 

3) Jest możliwość kupienia w dobrej okazji citizena w jakimś sklepie ? Przykładowo widziałem ze w amazonie ceny czasami skaczą i zamierzam trochę polować i kupić taniej. Ewentualnie jaki sklep w niemczech lub hiszpanii możecie polecić  ?  Przeglądałem też chrono24 wydaje się być legit. Mogę od razu kupować czy muszę też sprawdzać sprzedawców czy nie mają słabych opinii itp?

Przykładowe modele :

CB5914-89L Chyba mój faworyt 

CB5004-59W - Co sądzicie o tym modelu? Wydaję się taki potężny 

CB5860-86E - Ten też mi się bardzo podoba 

CB5007-51H - Też mi się podoba - Cały czarny 

BY3006-53H - Również ciekawy

4)Ogólnie co sądzicie o tych modelach ? Mam uważać na jakieś konkretne modele citizena czy mogę brać w ciemno jakikolwiek który mi się spodoba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, lukasz36423 napisał(-a):

1) Obwód nadgarstka mam 19-20 cm. Jaki wymiar koperty ? 42-45 to taki najbardziej dla mnie optymalny ? Czy ten 45mm nie będzie za duży?

Z takim obwodem, to jak najbardziej, nawet zegarek o średnicy 45 mm się na niej nie będzie rzucał w oczy.

15 godzin temu, lukasz36423 napisał(-a):

2) Czy czarna bransoleta i tarcza szybko się rysują w normalnym codziennym użytkowaniu?

Citizen stosuje powłoki dobrej jakości i sporo powinny wytrzymać, ale jak czymś mocniej zarysujesz, to nie ma siły - na czarnej powłoce rysa wyjdzie i będzie ją widać bardziej niż na zwykłej stali. Tarcza Ci się nie zarysuje 😉, najwyżej koperta.

16 godzin temu, lukasz36423 napisał(-a):

3) Jest możliwość kupienia w dobrej okazji citizena w jakimś sklepie ? Przykładowo widziałem ze w amazonie ceny czasami skaczą i zamierzam trochę polować i kupić taniej. Ewentualnie jaki sklep w niemczech lub hiszpanii możecie polecić  ?  Przeglądałem też chrono24 wydaje się być legit. Mogę od razu kupować czy muszę też sprawdzać sprzedawców czy nie mają słabych opinii itp?

Amazon niemiecku lub włoski to w przypadku Citizena dobry kierunek. W naszych sklepach internetowych też zawsze można ponegocjować. Ja lubię też zajrzeć na olfert-co.de lub ocarat.com, ale jest dużo różnych innych miejsc.

16 godzin temu, lukasz36423 napisał(-a):

4)Ogólnie co sądzicie o tych modelach ? Mam uważać na jakieś konkretne modele citizena czy mogę brać w ciemno jakikolwiek który mi się spodoba ?

Wybrałeś bardzo podobne zegarki. Z tego co widzę, to chyba w każdym z nich siedzi w środku ten sam moduł (E660) a różnią się tylko wyglądem zewnętrznym i umiejscowieniem pierścienia (na zewnątrz lub pod szkłem). Ten cały czarny tez mi się chyba najbardziej podoba.

Z tym modułem, możesz rozważyć jeszcze ten model / wersję kolorystyczną. Tutaj masz dla odmiany kopertę i bransoletę z tytanu, więc lżejszą niż stal.

obraz.thumb.png.601b2f047bf83fce59ebf2dc02eec90f.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Ten co wkleiłeś - CB5945-85L też go widziałem i wygląda kozacko. Cena w PL 2300 - Przy takiej cenie ile mogę urwać ? Pewnie 200-300 zł max ? Jak zdecyduje się wydać te 2000 zł to wolałbym już dołożyć do niego. Uda się taniej kupić to wezmę inny na stalowej bransolecie. 

Mam jeszcze jeden problem nad którym się głowie. Bardzo podoba mi się bransoleta w tym modelu - CB5860-86E ewentualnie myślałem jeszcze nad bransoletą jubilee. W tych modelach można zmienić je bez problemu ? Ile  mniej więcej taka dobra bransoleta kosztuje jak bym chciał zmienić ze "zwykłej" właśnie na te które wymieniłem.

Z ciekawości jeszcze dopytam. Przykładowy model 

Citizen Promaster Sky CB5036-87X

Maksymalny obwód (koperta + pasek)    190 mm

Dużym chłopem nie jestem ale czy mi się wydaje że te bransolety nie są trochę krótkie ? Jak ktoś ma 20-21 cm to ma chyba duży problem i musi trochę kombinować z bransoletą ? Też powinienem się przyglądać w specyfikację ? mam te 19-20 cm ale nie chciał bym jak otworzę zegarek żeby bransoleta byłą za krótka.

Edytowane przez lukasz36423

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi