Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kumite

GB elektromagnetyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając net w innym temacie trafiłem na stronę,gdzie są zegary elektryczne, elektromagnetyczne z różnym systemami, rozwiązaniami. Jako ,że wielu pasjonatów GB mamy na forum pokazuję zegar z systemem Arona z 1884roku. W tym systemie elektromagnes dodaje impuls do pręta wahadła poprzez widełki. minuta indeksowana jest na 80 ,a nie na sekundy. W załączeniu obrazek. Pozdrawiam.P

fig15.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez kumite
      Witam! Szukam pomocy, rozwiązania , jak w tym chodziku można obrócić kotwicę, wymaga regulacji ,a jest stabilizowana śrubami. Drążek z osią kotwicy na dwie śrubki i sama kotwica z osią na dwie śrubki. Gdzie i jak szukać obrotu? Pozdrawiam.P

• Przez kumite
      Grzecznościowo, mam prośbę o podpowiedzi, czy numer nabity odpowiada numeracji z Braunau. Czy powinny być zera przed cyframi w miejscu nabicia. Czy może to tylko numery technologiczne. Chodzik ma ozdobne sanki i nie bardzo wiem, czy takowe były w tych produkcjach. Czy w tych chodzikach zawiesie winno być powiązane z mechanizmem, czy z sankami ?  Tarcza 15,5cm. Jak inne informacje niezbędne podpytam.
      Kolega nabył , nie jestem w stanie precyzyjnie odpowiedzieć. Nie widziałem sprężynowców z Braunau, za mało widziałem. Pozdrawiam. P

• Przez janekp
      Kto  wie  co  to za zegar ,zawieszka  wahadla  jak u Beckera .

• Przez janekp
      Kilka  zdjec  z  dzisiejszego spotkania miłośnikow  zegarow  elektrycznych  w Mannheim.Porozmawiałem chwile  z  pasjonatami ,poogladałem ciekawe  konstrukcje,wiekszośc  z nich posiadam lub posiadałem ale  Puja  na żywo czy Eureka  robią  wrażenie.

• Przez janekp
      Taki  ciekawy  zegar  widzialem dzisiaj ,Chronos  Stempeluhr   lub   Stechuhr.W  otwor  na gorze  dolnej  przystawki  wkladalo  sie  karte  i  poprzez  nacisniecie  dzwigni  odbijal sie  czas  wejscia  lub  wyjscia  pracownika  w  zakladu  pracy.Zegary  te  czesto  mialy  naped  elektryczny  .

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.