Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lukcio

Wybór zegarka G-Shock do ewnetualnego zakupu

Rekomendowane odpowiedzi

Może jeszcze do końca tego roku(choć sam nie wiem),chciałbym kupić nowy zegarek Casio G-Shock.

Dobrze jakby zegarek:

• miał wskazanie godziny analogowo-cyfrowe-wyświetlacz i wskazówki lub może być cyfrowe,
  • posiadał zasilanie światłem słonecznym + akumulator zamiast baterii,a na tym bardzo mi zależy,
  • miał możliwość łączenia się z zegarem atomowym - multiband 6 lub może być łączony z aplikacją Casio Watches zainstalowaną w telefonie.

Tak na razie wstępnie wybrałem taki zegarek,który mam zamiar zakupić: https://www.zegarek.net/zegarki-casio/zegarek-gw-9400-1er-dcj-1

Zegarek kupuję wyłącznie nowy,żadne używki mnie nie interesują.

Czy warto jeszcze kupić tego Rangemen-a,a może polecicie jakiś inny model G-Shock posiadający to co podałem w poście  na razie wstępnie do 2000zł?

Liczę na pomoc użytkowników forum.  Dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? Ja bym za Romka nie dał aż prawie 1800zł. Moim zdaniem pasek carbonowy nie jest wart drugie tyle co sam zegarek (to tylko pasek!). Na Twoim miejscu kupiłbym podstawową wersję, którą znajdziesz za ok 1000zł (sam kupiłem wersję GW-9400Y).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mimo tego, że zegarek wyszedł w 2013 to jest to najlepszy wybór . Tam masz standardowoą wersję ze zmienionym paskiem i bezelem od wesji DCJ pasek jest carbonowy delikatnie miększy. Widzę, że teraz jest 15 % więć z tym paskiem niezła cena. 

Tu mas standardową wersję.

https://www.crazytime.pl/product-pol-2388-Zegarek-meski-CASIO-G-SHOCK-GW-9400-1ER-Rangeman.html?gad_source=1&gad_campaignid=20540365151&gbraid=0AAAAADpRUHoqhNYIjMKACDfcpdYZpduWU&gclid=EAIaIQobChMIyNvxn4HxjwMV8JaDBx2btA8-EAQYBSABEgLYXfD_BwE

https://www.zegarek.net/zegarki/casio/zegarek_casio_GW-9400-1ER.html

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki za odpowiedzi.Zaciekawił mnie zegarek GW-9500.Nie wiem tylko czy byłby to dobry wybór.Może szukać inny zegarek G-Shock posiadający to co podałem w poście.

Liczę na propozycje inych modeli zegarków G-Shock od użytkowników forum.

Edytowane przez lukcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę.

bOuO94M.jpeg

GWG 1000 zaraz będę zmieniał pasek na zielony oryginalny.

Używkę można wyrwać za 1,5 k.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się, że mniej wiecej wiesz, czego oczekujesz od zegarka, przejrzyj ofertę sklepów z zegarkami i wybierz zegarek, który jest najbliższy Twoim oczekiwaniom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam już nie wiem jaki zegarek G-Shock wybrać i jak się zdecyduje to kupić,jeszcze do końca tego roku.Zastanawia mnie zegarek: https://www.timetrend.pl/gw-9500mry-1a9er.html?_gl=1*1yp0i6u*_gcl_aw*R0NMLjE3NTg3MzQ3MjMuQ2owS0NRandyYzdHQmhDZkFSSXNBSEdjVzVYMXQtRGdaSzNOUldoTmotRVFPYUdTNHBtY2I1T3phMXpQN0pkbFh4V1Z0cWhrUlM4ZWRzTWFBaG1hRUFMd193Y0I.*_gcl_au*MTc3MzA3ODE1NC4xNzU4NjQ2ODkz*_ga*ODU0OTA4NjA2LjE3NTg2NDY4OTI.*_ga_90XPK3PMYT*czE3NTg3MzQ1NTIkbzMkZzEkdDE3NTg3MzQ3MjIkajIxJGwwJGg1MDE1MzI1Nw..,ale czy to byłby dobry wybór.Może ktoś poleci jakiś inny zegarek  G-Shock warty zakupu i posiadający to co podałem w głównym poście tego tematu i w cenie do 2000zł.

Zapytam jeszcze w tym temacie.Zastanawiam się czy do końca roku jakbym kupił sobie zegarek,czy nie kupić też swojej kobiecie jako prezent zegarek i wstępnie wybór padł na taki zegarek:https://www.timetrend.pl/bgd-5650-7er.html?_gl=1*ioar79*_gcl_aw*R0NMLjE3NTg3MzQ3MjMuQ2owS0NRandyYzdHQmhDZkFSSXNBSEdjVzVYMXQtRGdaSzNOUldoTmotRVFPYUdTNHBtY2I1T3phMXpQN0pkbFh4V1Z0cWhrUlM4ZWRzTWFBaG1hRUFMd193Y0I.*_gcl_au*MTc3MzA3ODE1NC4xNzU4NjQ2ODkz*_ga*ODU0OTA4NjA2LjE3NTg2NDY4OTI.*_ga_90XPK3PMYT*czE3NTg3MzQ1NTIkbzMkZzEkdDE3NTg3MzQ5MjQkajYwJGwwJGg1MDE1MzI1Nw..

tylko czy biały kolor będzie dobry dla kobiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sam musisz zdecydować, jaki G shock Ci się podoba i odpowiada Ci pod względem funkcjonalności i bajerów, które posiada.

GW 9500 to kompletnie nie moja bajka, ten zegarek zupełnie mi się nie podoba i ja na pewno bym go nie kupił, ale skoro go wymieniłeś to znaczy, że Tobie on się podoba i to jest najważniejsze, bo to Ty wydasz na niego swoje pieniądze i to Ty będziesz go nosił.

Ja około miesiąc temu kupiłem GR B300 8A2, czyli analogowy G shock z serii Gravitymaster, bo lubię zegarki nawiązujące do lotnictwa, ale być może Tobie ten zegarek nie będzie się podobał.

Zegarek dla kobiety, który pokazałeś podoba mi się, ale czy będzie podobał się jej, tego nie wiem.

Bialy G shock będzie mniej praktyczny, niż np. czarny G shock, bo szybciej i bardziej będzie się brudził, ale możliwe jest, że kobiecie, dla której ma być ten zegarek, nie będzie to przeszkadzało. 

Edytowane przez Karakal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, lukcio napisał(-a):

Sam już nie wiem jaki zegarek G-Shock wybrać i jak się zdecyduje to kupić,jeszcze do końca tego roku.Zastanawia mnie zegarek: https://www.timetrend.pl/gw-9500mry-1a9er.html?_gl=1*1yp0i6u*_gcl_aw*R0NMLjE3NTg3MzQ3MjMuQ2owS0NRandyYzdHQmhDZkFSSXNBSEdjVzVYMXQtRGdaSzNOUldoTmotRVFPYUdTNHBtY2I1T3phMXpQN0pkbFh4V1Z0cWhrUlM4ZWRzTWFBaG1hRUFMd193Y0I.*_gcl_au*MTc3MzA3ODE1NC4xNzU4NjQ2ODkz*_ga*ODU0OTA4NjA2LjE3NTg2NDY4OTI.*_ga_90XPK3PMYT*czE3NTg3MzQ1NTIkbzMkZzEkdDE3NTg3MzQ3MjIkajIxJGwwJGg1MDE1MzI1Nw..,ale czy to byłby dobry wybór.Może ktoś poleci jakiś inny zegarek  G-Shock warty zakupu i posiadający to co podałem w głównym poście tego tematu i w cenie do 2000zł.

Zapytam jeszcze w tym temacie.Zastanawiam się czy do końca roku jakbym kupił sobie zegarek,czy nie kupić też swojej kobiecie jako prezent zegarek i wstępnie wybór padł na taki zegarek:https://www.timetrend.pl/bgd-5650-7er.html?_gl=1*ioar79*_gcl_aw*R0NMLjE3NTg3MzQ3MjMuQ2owS0NRandyYzdHQmhDZkFSSXNBSEdjVzVYMXQtRGdaSzNOUldoTmotRVFPYUdTNHBtY2I1T3phMXpQN0pkbFh4V1Z0cWhrUlM4ZWRzTWFBaG1hRUFMd193Y0I.*_gcl_au*MTc3MzA3ODE1NC4xNzU4NjQ2ODkz*_ga*ODU0OTA4NjA2LjE3NTg2NDY4OTI.*_ga_90XPK3PMYT*czE3NTg3MzQ1NTIkbzMkZzEkdDE3NTg3MzQ5MjQkajYwJGwwJGg1MDE1MzI1Nw..

Biały nie pod mankiet, bo długo białym nie będzie 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 9/24/2025 at 7:43 PM, lukcio said:

wydaje mi się, ze zacząć powinieneś od pójścia do sklepu i przymierzenia kilku modeli z różnych wielkości. Dobór zegarka powinien być pod twoją rękę i pod to do czego będziesz go używał.

1. Pod maniety kosztul na codzień? Pod rękaw bluzy? 

2. Czy to ma być wyczynowy i łatwy w "odświeżeniu"? czy raczej nie będziesz go zajeżdzać ale powinien wyglądać militarnie?

3. Okrągły, kwadraciak?

4. Czy przeszkadza Ci, że będzie gruby i mocno odstawał od ręki? Czy moze być kawał sikora ?

5. Patrzymy raczej na gumowe/plastikowe czy metalowe/carbonowe?

Podałeś już funkcje więc to dużo mówi, ale powyższe pytania powinieneś rozwiać sobie najpierw bo wtedy wiemy w którą stronę idziemy.

Podałeś jako przykład GW-9500MRY - od dwóch lat widziałem je i mówiłem, ze nigdy ten model. Ostatnio jednak dokładnie ta kolorystyka wpadła mi w oko, dodatkowo ma metalowy bezel a to robi różnicę w wyglądzie - kupiłem i szczerze, jest to jeden z ulubionych zegarków aktualnie. Bardzo dobrze leży, nie jest za duży ani za mały. Jest spory, nie nie odstaje tak jak GWG-100 czy GG-1000 czy inne mudmastery. No i ten wyświetlacz który mi się nie podobał - no cóż, jednak się myliłem i potrafie to przyznać. Z tych zegarków fajne kolory ma jeszcze wersja tez "M" a dokładnie GW-9500MEC a jest teraz w mega cenie:

https://www.crazytime.pl/product-pol-43140-Zegarek-meski-CASIO-G-SHOCK-GW-9500MEC-1ER-Mudman.html?srsltid=AfmBOoprdxOjTK0s0BTKbWI5DRNaklHmoa3CU8RBmDXHfrBV5MLR7D-6

Mam GWG-B2000 w wersji właśnie EC i świetnie pasują.

Kończąc - przemyśl powyższe pytania, idź do sklepu przymierz sobie GWG-1000, GST-W110, GA-100, GW-9400, GW-9500, GST-B100 i kilka innych. Zobacz który wielkościowo Ci pasuje, który rodzaj materiału przemawia do Ciebie, jaka kolorystyka i wtedy będziemy mogli wskazać konkretny model :) chętnie :) 

Instagram: @dailygshocker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi