Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
United123

Ball Engineer II Moon Phase NM2282C

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej,

Chciałbym zaproponować Wam dziś Balla Engineer II Moonphase NM2282C.

Początki Manufaktury Ball to rok 1891, dokładnie wtedy miała miejsce katastrofa kolejowa pociągu Fast Mail do której przyczynił się miedzy innymi zegarek maszynisty, który zatrzymał się na 4 minuty. Katastrofa ta skłoniła zarząd linii kolejowych do zwerbowania Webba Balla założyciela marki. System nadzoru Balla zrewolucjonizował i ujednolicił czasy amerykańskich kolei. System tej standaryzacji wprowadzony przez Balla był inspiracją do Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres  czyli popularnej certyfikacji chronometru. Dziś Ball jest jedną z szanowanych marek amerykańskich ich zegarki naszpikowane są innowacjami, wysoką jakością wykonania, niezawodnością oraz działaniem w ekstremalnych warunkach. Sam jestem posiadaczem Balla Marvelight M  i jest to jedyny nie sprzedawalny zegarek z kolekcji a miewałem już dużo droższe 😊.

Technikalia

Mechanizm automatyczny

Materiał koperty stal

Materiał bransolety stal

Średnica 41 mm

Szkło szafirowe

Zapięcie zatrzaskowe dwustronne

Kolor tarczy czarny

Funkcje fazy księżyca, data

Zegarek 5 letni, w tym roku skończyła się gwarancja. Full set, dystrybucja PL, Jubitom. Zegarek nosi ślady użytkowania, moja ocena 7/10. Cena 4400 zł z transportem do rozsądnej negocjacji. Zapraszam na priv.

Pozdrawiam

Konrad

20251213_083020.jpg

20251213_082959.jpg

20251213_083051.jpg

20251213_083034.jpg

20251213_083254.jpg

20251213_083106.jpg

Edytowane przez United123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hop.

Odpowiadając na pytanie, tak tryt swieci jak nowy, zapraszam.

20251217_085346.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.