Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bajer151

Co myślicie o Edox C1 chronograph big date ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam zamiar kupić zegarek Edox C1 chronograph big date. W sprawach zegarków jestem laikiem i mam nadzieje ze mi pomożecie, ponieważ ten zegarek podoba mi sie z wyglądu ale nie wiem jak to jest z reszta. Jedyne rzeczy które wiem to że jest to kwarc i ma szafirowe szkiełko. Możecie napisać co o nim sądzicie? Może doradzicie mi inny zegarek w podobnej cenie ( około 1500 zł) Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie myślałeś żeby w ten cenie kupić coś mechanicznego? Za 1,5k zł to masz już całkiem spory wybór :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Możecie napisać co o nim sądzicie?

stanowczo za drogi jak na kwarca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za okolo 1 500 nie dostane dobrego automatu, a jak dostane to bez szkiełka szafirowego i bez chronografu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale za okolo 1 500 nie dostane dobrego automatu, a jak dostane to bez szkiełka szafirowego i bez chronografu

I nie dostaniesz też Porsche ani innego Ferrari - to znaczy że należy kupić 126p i ogień :lol:

Masz wszech znanego już Atlantica Worldmastera z automatem za ok 1,2k zł i luks co prawda bez chrono ale to najszybszy przykład znanego i dobrego automatu jaki mogę podać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok jest ten Atlantic ale ja chce zegarek bardziej sportowy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może przejrzyj Certiny :wink: tam masz sporo zegarków mechanicznych w bardziej sportowej stylistyce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz sportowy: z wysoką wodoszczelnością (20atm), chronografem, szafirem i nie przywiązujesz uwagi czy mech czy nie - to bierz. Bo chyba w tej cenie automatu z takimi funkcjami w żadnym salonie (żeby sobie pomacać) nie znajdziesz. A edox to fajna marka:)

"a w zegarach płynie krew..."

waglewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak dla reszty ale dla mnie jest istotne co siedzi w środku - nie wyobrażam sobie innego podejścia i tam np gdy kupuję pióro nie interesuje mnie tylko jak wygląda ale interesuje mnie także system napełniania, spływak czy stalówka a nie tylko jak wygląda - tak samo z zegarkami i wszystkim innym i jest to podejście generalnie wg mnie lepsze ale nie kwestionuję że ktoś nie może mieć innego zdania bo oczywiście że może dlatego zaproponowałem np Certiny - wiadomo że jak ktoś chce kupić kwarca to na mechanizm nie będzie zwracał uwagi bo jaki nie kupi generalnie różnicy nie ma :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejżyj jeszcze oferty TomASHa w dziale oferty klubowiczów dla klubowiczów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przejżyj jeszcze oferty TomASHa w dziale oferty klubowiczów dla klubowiczów

I wszystko jasne... :idea:

waglewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie w tym problem że zegarek może byc tylko z salonu Apart i musze wybrac którąś z marek które oni posiadaja w swojej ofercie. Moze jakies propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz na zegarek 1.5 k i musi być w Aparcie, a do tego z chronografem i sportowy to bierz tego Edoxa. Wg mnie jest naprawdę bardzo ładny, fajnie leży na ręce i firma naprawdę sympatyczna. Jeśli tylko nie przeszkadza Ci że to kwarc to nie widzę problemu. W Apartach mechanika z chronografem nie znajdziesz w tej cenie (zresząa w ogóle nie znajdziesz - chyba że jakaś używka ale wątpię, nie wiem kto tu widział Certinę z chronografem za 1.500 zł...), jeśli już to bez (może jakiś Edox względnie Adriatica ale na pewno nie będą tak wyglądać jak C1).

Podsumowując: ja bym brał i to nie tylko dlatego że chętnie zdjęcia zobaczę:lol:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podtrzymuję wcześniejsze zdanie. Brać. Dla mnie fajny sikor.

waglewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość majk73

Jest nie zły ale w tej cenie znajdziesz tissota i certine nie wiem jak jest z mechanizmem kwarcowym w edoxie ja osobiscie uwarzam ze jesli chodzi o kwarce to godne polecenia sa firmy japonskie seiko i citizen nie mam nic do szwajcarów ale maechanizm eta a taki jest w wiekszosci zegarków szwajcarskich nie jest najlepszy wybór nalezy do ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
maechanizm eta a taki jest w wiekszosci zegarków szwajcarskich nie jest najlepszy wybór

Wg mnie porównując japońskie mechanizmy i ETA generalnie wybrał bym ETA co nie znaczy że takie Seiko jest złe... ale myślę że trochę przesadzasz z takim zdaniem że ETA się nie nadaje :wink: generalnie to bardzo dobre mechanizmy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość michał_anioł

...ale w tym modelu jest mechanizm Ronda 5040 B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość majk73

Z całym szacunkiem ale poczytaj troche o mechanizmach ete nie jest to nic specjalnego a jesli chodzi o japonska miyote i o zegarki z tej półki naprawde wybrał bym citizena albo seiko ale to moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość majk73

A jesli chodzi o citizeny mozesz kupic bardzo dobry zegarek a dokładnie citizen calibra av 0020-55h w tytanie z szafirowym szkłem z panelem słonecznym nie wymaga wymiany bateri 200m wodoszczelnosc za 1400zł mimo ze w sklepie kosztuje 3180zł polecam ten zegarek naprawde jest exstra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.