Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pierce34

Timecatchers

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Coraz bardziej podobają mi się zegarki vintage. Niestety, jestem zupełnie zielony w tym temacie. Znalazłem kilka ciekawych egzemplarzy w sklepie Timecatchers. Zwłaszcza jedna Omega wpadła mi w oko, a konkretnie ta:

https://timecatchers.store/products/1958-omega-seamaster-black-stardust-2936-1-sc-cal-264-serviced?_pos=40&_fid=de87998b5&_ss=c

Macie jakieś doświadczenia z tym sklepem? Warto tam kupować, czy lepiej szukać dalej? 

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło Panie. Zegarek ze zniszczoną tarczą opisywaną jako zaleta. Złocony. Za taki hajs. Szukaj gdzie indziej.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, oszolom napisał(-a):

Ło Panie. Zegarek ze zniszczoną tarczą opisywaną jako zaleta. Złocony. Za taki hajs. Szukaj gdzie indziej.

Dzięki. A mógłbyś podać jakieś sprawdzone sklepy (poza Watch Republic, Chroneo, Wrzeciono Czasu), z których oferty warto wybierać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, Pierce34 napisał(-a):

Dzięki. A mógłbyś podać jakieś sprawdzone sklepy (poza Watch Republic, Chroneo, Wrzeciono Czasu), z których oferty warto wybierać? 

Chrono24. Vintage się kupuje długo, trzeba poszukać dobrego stanu w dobrej cenie, jeśli się ma mniej więcej upatrzony model. 

allegro/lokalnie/olx też są ok, tylko znów trzeba umieć wybierać ;). bo handlarzy frankenami jest troche.

Edytowane przez oszolom

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, oszolom napisał(-a):

Chrono24. Vintage się kupuje długo, trzeba poszukać dobrego stanu w dobrej cenie, jeśli się ma mniej więcej upatrzony model. 

allegro/lokalnie/olx też są ok, tylko znów trzeba umieć wybierać ;). bo handlarzy frankenami jest troche.

Dzięki. Dlatego pytałem o sprawdzone sklepy, bo jak wspomniałem w tym temacie jestem kompletnie zielony. Dostałem Atlantica po dziadku, zegarmistrz go zreanimował i jakoś mi się spodobał ten klimat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Pierce34 napisał(-a):

Dzięki. Dlatego pytałem o sprawdzone sklepy, bo jak wspomniałem w tym temacie jestem kompletnie zielony. Dostałem Atlantica po dziadku, zegarmistrz go zreanimował i jakoś mi się spodobał ten klimat. 

No ze sklepami jest ten problem, że jest z reguły drożej niż na platformach handlowych. Chrono24 ma tę przewagę nad innymi, że tam raczej totalnego syfu nie znajdziesz. Tylko vintage to ułamek asortymentu. Tam bym szukał na twoim miejscu, ale jak się nie znasz, to pytaj o każdą sztukę. Ja nie siedzę w omegach, natomiast mamy tu trochę osób, które serio się znają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, oszolom napisał(-a):

No ze sklepami jest ten problem, że jest z reguły drożej niż na platformach handlowych. Chrono24 ma tę przewagę nad innymi, że tam raczej totalnego syfu nie znajdziesz. Tylko vintage to ułamek asortymentu. Tam bym szukał na twoim miejscu, ale jak się nie znasz, to pytaj o każdą sztukę. Ja nie siedzę w omegach, natomiast mamy tu trochę osób, które serio się znają.

Ok. Dzięki jeszcze raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi