Antyczek 7 #1 Napisano Czwartek o 14:34 Dzień dobry. Mam pytanie. Jaka gruba powinna być linka jelitowa do wagi 3,2 kg? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3665 #2 Napisano Czwartek o 15:45 Grubsza niż 0,8-1,0 nie nawinie się na bęben w jednaj warstwie. Jaka "linka jelitowa"? W rachubę wchodzi catgut weterynaryjny z szerzej dostępnych. O tym, co spotkać może miesięcznego Rescha z wagą zawieszoną na "świeżutkich" kiszkach już opisałem w powyższym temacie. Mam kilka starych szczew z zegarów, ale trzymam je w woreczkach strunowych jako pamiątki dni minionych i wrogowi nawet bym ich nie polecił. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antyczek 7 #3 Napisano Czwartek o 17:22 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak mnie coś kopnęło, by wymienić linkę nylonową na jelitową w zegarze 3-miesięcznym, chodzącym na wadze 3,2 kg, ale widzę, że to jest zły pomysł. Co Pan sądzi o tej ofercie: https://www.inter-watch.pl/jelita-baranie-skrecane-c461.html ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4 Napisano Czwartek o 20:34 Ja bym nie ryzykował i dlatego polecam linkę wędkarską ( nie mylić z żyłką ) . Można też kombinować z innymi . Jest bardzo wytrzymała i nie rozciąga się . Nie plącze się po zdjęciu wag , bo miękka. Można nawet podkolorować , by kolor zbliżyć do jelit. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach