Zegarek Montblanc Tradition
Witam bardzo prosze o sprawdzenie oryginalnosci zegarka pozdrawiam
dodany przez
Konrados94, w Podróbki i zapytania o autentyczność
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Z_bych
1. MONTBLANC Timewalker 7070
Stan 7/10 - zegarki są nowe
Cena 4500 zł + koszt wysyłki
Używany, zdecydowanie męski zegarek znanej, szanowanej i lubianej marki Montblanc model Timewalker 7070. Mimo tego, że zegarek wydaje się dość duży (średnica bez koronki to 42,5 mm) doskonale leży także na małych nadgarstkach. Na zdjęciach zegarek na nadgarstku o obwodzie 16,5 cm. Zegarek jest także wyjątkowo wygodny dzięki kształtowi koperty mocno zwężającej się w stronę dekielka oraz mocnym, ale krótkim i dość mocnym uszom, pociągniętym poniżej linii dekielka.
Na głęboko czarnej tarczy ze szlifem słonecznym umieszczono polerowane, nakładane, stalowe indeksy, które wraz z szerokimi, polerowanymi wskazówkami dają naprawdę dużą czytelność odczytu aktualnej godziny. Ponad indeksem „6” umieszczono okienko datownika z na szczęście czarną tarczą i białymi, pasującymi do logo indeksami. To zegarek typu EDC, więc nie mogło zabraknąć i lumowania na wskazówkach i indeksach minutowych (o pełnych godzinach).
Szkło oczywiście jest szafirowe, delikatnie wypukłe, idealnie spasowane z lunetą.
W jednym zdaniu – to naprawdę świetny pod każdym względem zegarek, to przemyślany i precyzyjnie wykonany projekt, pełen zegarkowych smaczków.
Całość uzupełnia bardzo wygodny, utrzymany w stylu zegarka skórzany pasek zapinany na stalową, logowaną klamerkę.
Specyfikacja:
Marka: Montblanc Kraj pochodzenia: Szwajcaria Model Timewalker 7070 Wymiary: średnica 42,5 mm, grubość ze szkłem 12 mm, wysokość (L2L) 49 mm Szerokość paska: 22 mm Szkło: szafirowe Koperta: stal nierdzewna 316L Koronka: logowana, stalowa Dekiel: pełny, stalowy Mechanizm: automatyczny Wodoszczelność: 100 m Gwarancja: 12 miesięcy Stan: zegarek jest używany, posiada drobne, płytkie ryski wynikające z normalnego używania, szkło nie posiada żadnych mankamentów. Pasek oryginalny, w bardzo dobrym stanie. Mechanicznie zegarek jest w stanie idealnym, na równym, dokładnym chodzie. Komplet zawiera: zegarek + pasek
2. LONGINES MASTER COLLECTION CHRONO MOONPHASE
Stan 7/10 - zegarki są nowe
Cena 8999 zł + koszt wysyłki
L2.673.4.78.3
-
Przez adiblue2
Meisterstück 149 Calligraphy Curved Nib - limitowana edycja.
Stan idealny, forumowe 9/10.
Pełny zestaw z polskiej dystrybucji, dowód zakupu.
Zakup 06.03.2023
Cena 2800 zł - realizacja
Wysyłka kurierska Inpostem lub paczkomat 20 zł.
Możliwy odbiór osobisty w Gliwicach lub okolicy.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Meisterstück LeGrand Calligraphy Flexible Nib (MB146)
Stan idealny, forumowe 9/10.
Pełny zestaw z polskiej dystrybucji, dowód zakupu.
Zakup 18.05.2023
Cena 2600 zł - realizacja
Wysyłka kurierska Inpostem lub paczkomat 20 zł.
Możliwy odbiór osobisty w Gliwicach lub okolicy.
-
Przez tanhakkhaya
Witam serdecznie,
Po długiej przerwie wracam do choroby zwanej zbieraniem sikorków.
Czy ktoś tutaj byłby w stanie pomóc z określeniem czy ten zegarek nie jest podróbką (mam swoją opienię, szukam drugiej)? Niestety oferta online więc foty bezpośrednio od sprzedawcy.
Z góry dziękuję za każdą formę pomocy.
W
-
Przez Pablo Escobar
Witam przeglądając ostatnio internet trafiłem na ten oto przepiękny zegarek link do artykułu http://www.horbiter.com/en/30-minutes-wrist-montblanc-villeret-tourbillon-cylindrique-geospheres-vasco-da-gama-limited-edition/ pozdrawiam
-
Przez domzal
Witam!
Kieruje się do Państwa z zapytaniem o oryginalność pewnego zegarka. Zegarek dawno temu odnalazłem na strychu, bardzo mi się spodobał, zadbałem o niego jak nalezy, wyczyściłem, wypucowałem, skróciłem bransoletkę, wymieniłem baterię i zacząłem go używać. Pewnego dnia napotkałem na identyczny gdzieś w internecie i widziałem, że sporą sumę on kosztuje. Zacząłem interesować się jego historią. Jak się dowiedziałem, mój tata otrzymał go od jakiegoś swojego przyjaciela z Rosji, później z niewiadomych przyczyn rzucił go w kąt i tak przeleżał sobie wiele lat. Posiada widoczne ślady użytkowania, zadrapania na szkiełku i obdrapania bransoletki. Jak niedawno odkryłem nie działa w nim stoper, przyciski górny i dolny po prostu się wciskają bez żadnej reakcji. Powiedzcie mi proszę, czy to zegarek oryginalny? Na ile można go w obecnym stanie wycenić, aby trafił do kogoś kto się na tym zna i zadba o niego w należyty sposób?
Serdecznie pozdrawiam
-