Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

adiblue2

Użytkownik
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

738 Mistrz

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. adiblue2

    Wybór pióra.

    Ja gorąco polecam tłoczki. Naboje może i są wygodne do szybkiego napełnienia, ale poza tym mają sporo wad. Po pierwsze ograniczamy sobie wybór atramentów. Po drugie naboje standard mają małą pojemność, a te duże International jeszcze mniejszy wybór. Ale najważniejsze - zamiast małej szklanej buteleczki emitujemy do środowiska kilkadziesiąt kawałków plastiku łatwego do połknięcia choćby dla ptaków. Nie wiem jak Wy, ale ja staram się eliminować śmieci w każdym miejscu gdzie tylko mogę. A dzięki tłoczkom masz nieograniczony dostęp do atramentów.
  2. Nie, nie, nie, w Balblair nie jestem w stanie wyłonić nut. Opisy dotyczyły podróży przez Szkocję od butelki do butelki, od Highlandów przez Speyside i Island do Islay i z powrotem. W Balblair nie wyczuwam cienia dymu.
  3. Każdy ma prawo do własnego zdania. To był mój pierwszy SM pity świadomie. Pierwsze wrażenie - eksplozja endorfin. Nie potrafiłem wyróżnić zbyt wiele składowych. Nie ważne! Smak był spójny, wielowarstwowy z wyraźnym i dość długim finiszem. Mój mózg dosłownie eksplodował. O dziwo potem blask Balblair 12 jakby przygasł. Było wiele podstawek, które pozwalały wyłonić w bukiecie owoce, orzechy czy różne wersje dymu (wędzony ser, kiełbasa, wedzone ryby czy dym kojarzacy się z karkówką z grilla). To dawało mi mega frajdę. Ale ostatecznie, gdy wróciłem do Balblair ponownie doceniłem jej smak. W cenie do około 180pln, obok Bunnahabhain 12, Glenlivet 15 i Classic Laddie Bruichladdich to moja ulubiona butelka. Tak więc daj jej szansę. A jak nie podejdzie to chętnie odkupię w rozsądnej cenie [emoji12]
  4. Renia robi się na bóstwo [emoji3] U2 EZM5
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.