Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
brafal

Certina która ładniejsza ?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Perpetuum Mobile Bardzo dziękuję za obszerną propozycję i wyczerpujący opis, podobają mi się zaproponowane zegarki, Longines ma czerwone elementy elementy których nie lubię ale jako całość mi się podba i jest dostępny na chrono24 , Christopher Ward C63 Valour też super tylko ciekawe jak leży na dłoni bo białe elementy mocno wyróżniają zegarek. Co do Certiny to mam od 14 lat C012.417.11.057.00 ale już trochę mi się znudził a zegarek jest dosyć gruby i ciężki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, brafal napisał(-a):

Christopher Ward C63 Valour też super tylko ciekawe jak leży na dłoni bo białe elementy mocno wyróżniają zegarek.

Tego konkretnego modelu nie mierzyłem, ale mam (lub miałem) kilka innych modeli od nich, w tym C63 Sealander. To jest ta sama koperta, tyle że w kwarcu jest o 0,3 mm grubsza. W rozmiarze 39 mm ten zegarek jest super wygodny, zarówno dzięki świetnemu profilowi uch jak i dzięki bardzo fajnej bransolecie z mikroregulacją "w locie". Zegarki ChW są generalnie bardzo dobrze wykonane a w razie czego możesz je do 60 dni odesłać, bo taką mają politykę zwrotów.

Jeżeli chodzi o wygodę noszenia, to dla przeciętnego nadgarstka ChW będzie dużo wygodniejszy niż Conquest V.H.P. Po pierwsze ze względu na rozmiar i tzw L2L (lug to lug) a po drugie na sam kształt koperty. Koperty mają naprawdę dobrze przemyślane. Tak jak już pisałem, miałem kiedyś chęć na niebieskiego Conquesta V.H.P GMT, ale przymiarka mnie skutecznie wyleczyła z tego pomysłu. Mierzyłem wersję 41 mm i ten zegarek był dla mnie po prostu za duży i układał się na moim nadgarstku niekomfortowo. To niby stosunkowo nie taki duży zegarek, bo ma tylko 41 mm, ale na ręce to spory kawałek klocka i nosi się jak większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi