Perpetuum Mobile 73146 #1 Posted April 19 Cześć. Gdyby ktoś potrzebował laptopa nie pierwszej już nowości, ale w bardzo dobrym stanie to mam na zbyciu HP EliteBook G4. Laptop od nowości u mnie. Najpierw używany przeze mnie a potem przez żonę. Od kilku miesięcy już zbędny. Laptop jest w doskonałym stanie technicznym. W środku procesor i5-7300U, dysk SSD 256 GB Toshiba, matryca 14'' IPS Full HD 1920x1080, pamięć 16 GB. Technicznie całkowicie sprawny. Ma kilka drobnych rys na pokrywie, w eksploatacji nie przeszkadzających. Klawiatura bardzo czysta bo większość czasu był używany podpięty do zewnętrznego monitora i do zewnętrznej klawiatury. Z tego względu matryca też w doskonałym stanie. Laptop ma kilka fajnych cech. Po pierwsze można go podpiąć do internetu bezpośrednio kablem, bo ma złącze LAN RJ-45. Po drugie ma modem LTE, więc po włożeniu karty SIM można korzystać w nim z internetu mobilnego w każdym miejscy gdzie jest zasięg sieci komórkowej. Jest też czytnik kart SD i złącze DisplayPort. Nie ma HDMI. W komplecie jest oryginalny zasilacz. Bateria powinna być w bardzo dobrym stanie - to zamiennik założony kilka lat temu. Oryginalna bateria "puchła"i musiała być wymieniona. Laptop ma wgrany Windows 10 Pro i nie można go już upgradować do Windows 11, bo w środku jest procesor Intel siódmej generacji a Windows 11 wymaga procesora co najmniej ósmej generacji. Cena za ten laptop to 500 zł i wysyłka kurierem lub do paczkomatu już na mój koszt. Chętnie też odbiór osobisty dla osób z Krakowa lub okolic. 0 Share this post Link to post Share on other sites