busiak76 0 #1 Napisano 8 Maja Witam. Mam IWC Portofino tak bardziej na wieczór -wyjście a teraz chciałbym kupić zegarek taki na codzień aby móc również pływać w basenie itp. Ubieram się casualowo dosyć odważnie. Planuje kupić zegarek używany prze chrono24. Poniżej wstępnie wybrane zegarki. Czy to dobry wybór czy możecie swoje sugestie podać lub zaproponować jakiś inny model . Z góry dzięki za pomoc. Jaeger-LeCoultre Master Chronograph Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Chronograph IWC Aquatimer Chronograph Hublot Big Bang 44 mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 14567 #2 Napisano 8 Maja Wszystkie zegarki, które zaproponowałeś są "z górnej półki" jeśli pasują do twojego stylu, to myślę, że bez obaw każdy będzie dobrym pomysłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XAVIER7 237 #3 Napisano 8 Maja (edytowane) Rozumiem, że po zakupie na Chrno24 zegarek ,,na dzień dobry" idzie do serwisu na sprawdzenie szczelności? Jeśli tak, to wybierz ten, który Ci się podoba. Moim zdaniem jako zegarek codzienny, czasami używany na basenie, lepiej by się sprawdził jakiś diver, a nie chronograf. Osobiście nie przepadam za przeładowanymi tarczami i milionem przycisków i pokręteł, zupełnie nieprzydatnych w codziennym użytkowaniu zegarka. Jednak to tobie ma się podobać. Edytowane 8 Maja przez XAVIER7 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam53 594 #4 Napisano 8 Maja Do tego chronografy są grube i ciężkie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petru23 19689 #5 Napisano 11 Maja Jak casual i na basen (a nie sporty wodne i rafa koralowa) i można zaproponować inny model to nie w Divera czy chrono a coś bardziej klasycznego bym celował. Np... IWC Ingenieur. 10 ATM wystarczy nie tylko na basen 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach