Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość qbisk

Grovana 2053.1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość qbisk

Witam!

Jest to mój pierwszy post/ temat na tym forum, wiec myśle że warto się przedstawić. Na imię mam Kamil, mieszkam w Szczecinie. Jestem totalnym żółtodziobem jeżeli chodzi o zegarki, ale może dzięki temu forum moja wiedza chociaż w minimalnym stopniu sie zwiększy.

Pierwszą rzeczą jaka mnie nurtuje jest... mój własny zegarek. Tak naprawde niewiem dużo o tej marce, modelu i wartości tego zegarka. Jak już napisałem w temacie jest to Grovana modelu 2053.1, jeżeli znajdzie się ktoś chętny przybliżenia mi swojej wiedzy o tymże zegarku z góry dziękuje!

p.s - google.pl jest mi dobrze znane i uwierzcie że najpierw poszukałem tam, a teraz wam nieco pozawracam... :lol:

http://img299.imageshack.us/my.php?image=dsc00245lc5.jpg - Oto i on.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

Zegarki marki Grovana to jedne z tańszych zegarków szwajcarskich. Klasa podobna do Adriatiki. Są dobrze wykonane i nie słyszałem żeby ktoś się na nie skarżył. Nie są drogie, i ich cena myślę że jest adkwatna do klasy zegarka. Będzie Ci równie dobrze służył jak każdy inny zegarek szwajcarski. Grovana stoi na pewno niżej niż średniej klasy zegarki takie jak: epos, tissot, doxa czy davosa, ale jest równie niezawodny jak one. To dobry wybór za nieduże pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Grovana stoi na pewno niżej niż średniej klasy zegarki takie jak: epos, tissot, doxa czy davosa, ale jest równie niezawodny jak one

Nie da się w ten sposób porównać zegarków. Jakosć grovany w porównaniu choćby z doxą to lata świetlne.

Jeśli twój zegarek jest połacany (ciężko ze zdjęcia ustalić) niestety za 2 lata będzie wyglądał koszmarnie.

Pozłacana grovana to pierwszy zegarek szwajcarski jaki miałem. Niestety szwajcarski był tylko z napisu.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość qbisk

No właśnie pojawia się taka opcja że ten zegarek nowy nie jest. Leżał u ciotki dosyć długi okres czasu zanim ona postanowiła mi go oddać. A jak narazie koszmarnie nie wygląda ;)

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

Każdy zegarek po pewnym okresie użytkowania nie wygląda jak nowy. To normalne w procesie użytkowania i noszenia. Dotyczy to grovany, ale także dotyczy to eposa, davosy, tissota, doxy i każdego innego zegarka. Możesz być spokojny o swoją grovanę. Wymienione przeze mnie marki zaliczane do klasy średniej także z upływem czasu i noszenia wyglądają o wiele gorzej niż w sklepie na półce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.