Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość G-darek

Allegro - gwarancja na Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Gość G-darek

Witam !

Trafiłem na taką aukcję:

http://www.allegro.pl/item333920582_casio_...eptor_nowy.html

Wygląda, że zegarek jest w porządku. W opisie jest napisane, że do zegarka jest dołączona europejska gwarancja. Orientuje się ktoś czy taka gwarancja jest respektowana przez serwisy Zibi ?

Proszę o informację, dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie jest zakupiony w Zibi to nie jest respektowana...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaes
jeśli nie jest zakupiony w Zibi to nie jest respektowana...

Ten link wyżej jest do mojej aukcji . :smile:

Co do gwarancji, to wysłałem do serwisu Zibi takie zapytanie:

Tresc: Witam,

Posiadam zegarek marki Casio zakupiony w Niemczech. Posiada on europejsk?Ą kartę gwarancyjn?Ą (podbit?Ą). Na karcie jest podane, że w Polsce zegarek ten serwisuje Zibi. Proszę o informację czy karta taka jest uznawana w punktach serwisowych Zibi.

Dziękuję

i otrzymałem taką odpowiedz:

Dzień dobry,

Naprawy towarów objętych międzynarodową gwarancją odbywają się w serwisie centrlanym. Serwisy autoryzowane na terenie kraju mogą przyjąć taką reklamację i przesłać do serwisu centralnego.

Serwis Centralny

Zibi Techno Sp. z o.o.

ul. Chodakowska 10

96-500 Sochaczew

tel. 046 86 20 125

e-mail: [email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwierz mi prawda jest troszkę inna...ostatnio jak oddałem taki zegarek, to odesłali mi go z oburzeniem... :mrgreen:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaes
uwierz mi prawda jest troszkę inna...ostatnio jak oddałem taki zegarek, to odesłali mi go z oburzeniem...

no to nieładnie, w karcie gwarancyjnej, Zibi jest wymienione jako "członek sieci serwisowej Casio w Europie", ehhh ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zibi to bardzo dziwna firma...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zibi to bardzo dziwna firma...

oj tak....

Kupiłem sobie G-Shocka i Żonie Baby G - w Andorze - niestety w Poznaniu nijak można było wyegzekwować Gwarancję.

Olać ich.

Na kilka G-Shock'ów które miałem - naprawy wymagały tylko baterie - i pasek....ale tego nie obejmuje i tak gwarancja :sad:

Jak różnica jest spora olej....jak z 50zł to kupuj w Zibi!!!

PS

Nim kupisz na allegro - pójdź do zibi i potarguj się....na allego sprzedają ludziska nóweczki z ich sieci - sporo mniej.....więc na negocjacje jest miejsce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ela12

WITAM I POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Mam pytanie do ekspertów. Mianowicie jak wygląda ze strony prawnej sprzedaż zegarków np Casio. Konkretnie mój kolega sprowadza zegarki Casio z USA - oczywiście oryginalne i sprzedaje na swojej internetowej stronie ( oczywiście ma zarejestrowaną działalność) jednak nie kupuje zegarków od głównego dystrybutora w Polsce - firmy ZIBI i nie uzgadniał tego że sprzedaje zegarki Casio z żadnym przedstawicielem firmy Casio w Polsce. Czy takie działanie jak sprzedaż zegarków Casio czy też SEIK lub ATLANTIC przez internet jest legalne jeżeli importuje się je z zachodu bez zgody przedstawicielstw w Polsce ? Czy reguleje to jakaś ustawa prawna. Proszę o POMOC i RADĘ i Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POŚWIĘCONY CZAS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WITAM I POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Mam pytanie do ekspertów. Mianowicie jak wygląda ze strony prawnej sprzedaż zegarków np Casio. Konkretnie mój kolega sprowadza zegarki Casio z USA - oczywiście oryginalne i sprzedaje na swojej internetowej stronie ( oczywiście ma zarejestrowaną działalność) jednak nie kupuje zegarków od głównego dystrybutora w Polsce - firmy ZIBI i nie uzgadniał tego że sprzedaje zegarki Casio z żadnym przedstawicielem firmy Casio w Polsce. Czy takie działanie jak sprzedaż zegarków Casio czy też SEIK lub ATLANTIC przez internet jest legalne jeżeli importuje się je z zachodu bez zgody przedstawicielstw w Polsce ? Czy reguleje to jakaś ustawa prawna. Proszę o POMOC i RADĘ i Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POŚWIĘCONY CZAS

Zabronić mu nie mogą - on wtedy jest gwarantem - jeśli zacznie się coś dziać to ON jest w plecy bo w 14 dni nie odeśle tego tam gdzie sam kupił, oni tego nie zdążą naprawić a tym samym odesłać. A Reklamacja po 14 dniach jest uznana za zasadną. I On pokrywa koszt.

Klienta to nie obchodzi- skąd On bierze towar . klient ma swoje prawa.

A to że koleś Zarobił raz 150 zł a potem na przesyłki wyda 170 nikogo nie interesuje.

To jego biznes i jego ryzyko.

Zakazać mu nie mogą takiej działalności ponieważ można - opłacając haracz Państwu - importować co się chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.