Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

_prezesso_

Pomocy! ( w sprawie kupna zenitha)

Rekomendowane odpowiedzi

troche ryzykowne biorac pod uwage to info:

Buy safely

1. Check the seller's reputation

Score: 82 | 97.7% Positive :arrow: slaby poziom moim zdaniem min.to 99%

See detailed feedback

2. Check how you're protected

Up to $200 in buyer protection. See eligibility :arrow: zegarek juz kosztuje 910$ a program chroni kupujacego tylko do 200$

:twisted:

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się, sam nigdy bym nie zaryzykował takiej kwoty, ale niektórzy lubią adrenalinkę więc ....:)

pozdrawiam:

p.s. swoja drogą piękny wybór, szkoda, że u mnie w dziale mażeń nieosiągalnych.

(puki co :)

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się, poza tym to chyba wysyłka jest tylko na terenie US

ps. proszę o ustosunkowanie się chętnych do mojegoo posta o edoxie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zgadzam się, sam nigdy bym nie zaryzykował takiej kwoty,

zalezy od kogo i gdzie.w tym przypadku jest to ryzykowne ale w innych niekoniecznie.co do marzen to mysle ze do 6 tys.kolega kupi sobie b.porzadny zegarek.:?: :twisted:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
proszę o ustosunkowanie się chętnych do mojegoo posta o edoxie

40 mm. x 40 mm. dosyc mala kostka :arrow: skoro chciales srednice 45 mm.sam edox to porzadna marka :!:

:arrow: tylko ze zaplacic 3,5 tys.pln.za edoxa z eta 2824 :roll: lekka przesada.za 2 tys.byłoby warto.zrob test nadgarstkowy i obejrzyj go sobie w sklepie.moze tez zaproponuja i jakis rabat :roll: :twisted:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 mm. x 40 mm. dosyc mala kostka :arrow: skoro chciales srednice 45 mm.

Chyba nie miałeś podobnego zegarka na ręku. 40 mm to bardzo dużo w zegarku kwadratowym, Taki np. Fortis Square ma 38 x 38 i to kawał zegarka, z paskiem 24 mm.

Nie można po prostu porównywać długości boku kostki do średnicy okręgu. Zauważ, że zegarek kwadratowy o boku 40 mm na przekątną 56 mm (!) i powierzchnię odpowiadającą mniej-więcej kołu o średnicy 45 mm.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się. po założeniu na prawdę wydaje się duży, a jeszcze dochodzi kawał blachy z boku...

co myślicie o dokupieniu czegoś na codzień? (wcześniejsze posty)

czy raczej oszczędzać?

sam już nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza się 40x40 to byk i jak masz mały nadgarstek to nie startujbo będzie niefart.

polecam dodatek do gazety LOGO z apartu, na ostatniej stronie jest zdjęcie człowieka z edox-em na ręku.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zauważ, że zegarek kwadratowy o boku 40 mm na przekątną 56 mm (!) i powierzchnię odpowiadającą mniej-więcej kołu o średnicy 45 mm.

zgadza sie ale wiem to z wlasnego doswiadczenia 40x40 przy wymaganiach 45 mm.to nie jest duzo zreszta najlepiej jak kolega podjedzie i przymierzy byc moze bedzie mu pasil.

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak masz mały nadgarstek to nie startujbo będzie niefart.

jakby mial maly to szukalby srdenicy max.42 mm.

polecam dodatek do gazety LOGO z apartu, na ostatniej stronie jest zdjęcie człowieka z edox-em na ręku.

zauwaz ,ze sa dwa rozmiary w tej kolekcji(40x40 mm.to mniejszy) skad wiesz ,ktory ma na reku :?: :twisted:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy czytaliście wcześniejsze posty... tam jest napisane, że

właśnie przymierzałem tego edoxa i uważam, że wielkość jest super.

szukałem dużego zegarka, jestem szczupły co prawda, ale mam 180cm i gruby nadgarstek i dużą rękę.

nie rozwodźcie się proszę, nad jego wielkością, bo ta jest ok, tylko nad resztą...

jeśli możecie oczywiście :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem, chyba się rozpieściłem....

dziękuję Wam wszyskim serdecznie za pomoc; do edoxa rzeczywiście się przekonałem i raczej go kupię.

czodziło mi raczej jeszcze o wybór między hamiltonem a jakimś diverem (tym podobnym do nautici) bo trzech to na pewno nie kupię :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzę, ze powinieneś przejść się do jakiegos salonu -przymierz rózne wielkosci zegarków - będziesz +- wiedział jakiej wielkości szukać. Przegladnij jeszcze wątek nowości na Basel World. Może cos wypatrzysz i podejmij decyzje

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

na wstępie chciałbym podziękować wszystkim za porady, które się przydały!

kupłem edoxa classe royale open heart i chciałbym się pochwalić tylko nie wiem, w którym dziale...

pierwsze wrażenia:

- świetnie wykonany

- gumowy pasek mógłby robić lepsze wrażenie w dotyku i wyglądzie z bliska, z metra jest ok (być może dzięki temu będzie trwalszy)

- duży i o to chodziło!

- robi wrażenie i w sumie jest w miarę uniwersalny (przymierzałem do sportowych koszul, polo, i koszul eleganckich - wszędzie pasuje) --> o to chodziło

jedna jedyna rzecz która mnie zdziwiła (bo raczej nie zdenerwowała) to niesymetryczne umiejscowienie "oczka". niby chciałem mieć niesymetryczy zegarek ale to przesunięcie jest tak minimalne, że na pierwszy rzut oka niezauważalne. Zirytowało mnie to trochę bo wygląda to tak jakby wyszło im to niechcący...

na szczęście, żeby to zauważyć trzeba się na prawdę mocno wpatrzeć.

poza tym wszystkim jestem jak na razie bardzo zadowolony z jego zakupu!

(m.in. dlatego, że cena -10% ale nie powem ile, bo teraz już chyba nie można :razz: )

a oto moje plany na przyszłość:

- vostok mryia na codzień - chciałbym mieć coś a'la diver, a ten jest podobny i nawet fajny

- hamilton x-wind chrono automatic z czerwonymi wstawkami na blacie i gumowym pasku - jest wielki i po prostu świetny!

- i na deser: zenith grande chronomaster xxt open black guilloche

ale to w sferze marzeń, mam nadzieję, że do zrealizowania w ciągu kilku lat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74
witam!

na wstępie chciałbym podziękować wszystkim za porady, które się przydały!

kupłem edoxa classe royale open heart i chciałbym się pochwalić tylko nie wiem, w którym dziale...

pierwsze wrażenia:

- świetnie wykonany

- gumowy pasek mógłby robić lepsze wrażenie w dotyku i wyglądzie z bliska, z metra jest ok (być może dzięki temu będzie trwalszy)

- duży i o to chodziło!

- robi wrażenie i w sumie jest w miarę uniwersalny (przymierzałem do sportowych koszul, polo, i koszul eleganckich - wszędzie pasuje) --> o to chodziło

jedna jedyna rzecz która mnie zdziwiła (bo raczej nie zdenerwowała) to niesymetryczne umiejscowienie "oczka". niby chciałem mieć niesymetryczy zegarek ale to przesunięcie jest tak minimalne, że na pierwszy rzut oka niezauważalne. Zirytowało mnie to trochę bo wygląda to tak jakby wyszło im to niechcący...

na szczęście, żeby to zauważyć trzeba się na prawdę mocno wpatrzeć.

poza tym wszystkim jestem jak na razie bardzo zadowolony z jego zakupu!

(m.in. dlatego, że cena -10% ale nie powem ile, bo teraz już chyba nie można :razz: )

Odebrałeś juz z serwisu i kiedy ujrzymy real fotki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chciałem poruszać tego drażliwego tematu , no ale wywołany do tablicy muszę: NIE. Dzwonili do mnie dzisiaj, że ma być najpóźniej jutro (7.05.) bo przez święta zawalił kurier...

jak tylko będę go mieć to robię fotki i wklejam!

btw. fajnie, że ktoś jeszcze jest ciekaw wyników rozmowy prowadzonej w tym wątku! widać, że niektórym zależy i są zaangażowani a nie na odwal się. jeszcze raz się cieszę, że dołączyłem do tego Forum, pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.