Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

_prezesso_

Pomocy! ( w sprawie kupna zenitha)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie!

Mam na imię Piotr i bardzo się cieszę, że do Was dołączyłem.

Od razu wspomnę, że wystarczyło mi 5 h lektury tego forum, żeby 4 razy podwyższyć limit planowanych zakupów.

Problem jaki mam nie jest łatwy. Próbowałem poczytać na tym forum, ale nie znalazłem nic co by pasowało idealnie z tematyką moich dylematów, więc proszę nie odsyłajcie mnie do "szukaj". A oto on:

Szukam zegarka, który będzie elegancko-sportowy (do garniaka - wyobrażam tu sobie G. Clooneya w reklamie Martini; ale również do koszulki polo).

Oprócz tego koniecznie: otwarty (magiczne oczko, ewentualnie skeleton), automat, duży, pasek, no i najlepiej szwajcar (budżet ok 6000).

Niestety popadam często w marzenia i obiektem moich westchnień jest:

ZENITH Grand Chronomaster XXT open.

A marzeniem jest dlatego, że mój budżet to właśnie 6000zł.

BŁAGAM, pomóżcie znaleźć coś w tym stylu za tą kasę.

W grę wchodzą używki.

P.S. jako, że z reguły walczę o swoje marzenia, nie poddałem się i znalazłem coś takiego:

MOD: NIE UMIESZCZAMY LINKÓW KOMERCYJNYCH

patrz regulamin. Wklej proszę samo zdjęcie z opisem. Jeżeli nie wiesz jak napisz - pomogę

Proszę dajcie znać co o tym myślicie, czy cena nie jest podejrzana - bo jak nie to dzisiaj wsiadam w auto i jadę go kupić!!!

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich "nakręconych".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74

I z tego co się orientuje ma naprawde b.dobre wejscie właśnie w Zenith-cie.Napewno kupisz w bardzo okazyjnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

I na pewno będzie musiał zapłacić ze 2.5 razy więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzyliście na linka? co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74
Nie Ty wiesz najlepiej... Może zapytaj Staszka ile u niego kosztuje ten Zenith zanim zaczniesz pisac swoje mądrości, bo wiele to Ty nie wiesz :D

1.tessio przeciez kolega nie okresla konkretnego modelu :!:

cytuję:

Niestety popadam często w marzenia i obiektem moich westchnień jest:

ZENITH Grand Chronomaster XXT open.

marzyc a myslec ,ze sie kupi to dwie rozne rzeczy.

2.myslę ,że kolega moglby pomyslec o eposie napewno kupi wypasa za 6 tys.pln :mrgreen:

tessio ekspercie teraz jest ok. :?: :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

To przecież właśnie znalazł ten model i podał do niego link, więc zrozumiałem że chce go kupić.

PS Nie musisz bić do mnie z tym Eposem, bo ja nie jestem TIK TAK, poza tym nie lubię tej firmy i nie kupię ich zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74
patrzyliście na linka? co o tym myślicie?

tessio zweryfikuje swym wytrawnym okiem i doradzi Tobie najlepiej :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Moim zdaniem cena jest bardzo dobra, a o samym zegarku się nie wypowiem na podstawie tych zdjęć (u mnie się w ogóle nie powiększają)... choć wygląda w porządku :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74
PS Nie musisz bić do mnie z tym Eposem, bo ja nie jestem TIK TAK, poza tym nie lubię tej firmy i nie kupię ich zegarka.

sorry jezeli Ciebie uraziłem ale nie pisałem tego w negatywnym kontekscie.Jak zapewne wiesz a moze nie dlatego wyjasniam ,iz nie mam nic do eposa.Co do Pawła (tik taka)pogodzilismy sie i z pewnscia nic tego nie zmieni.Nie musisz takze akcentowac,ze moja wiedza jest nie wielka poniewaz w klubie jestem od 3 miesiecy.Co do zegarka to kolega pokazal uzywke z 2006 r.za ok.6 tys.

-->czy ma wady nie wiadomo?

-->jaki stan takze duze :?: :?:

-->nie jest juz napewno na gwarancji!

nie jest wielkim odkryciem stwierdzenie,ze za pachnaca nowke zaplcic bedzie musial slono wiecej.Sam musi wybrac co woli....

Osobiscie wolałbym model skromniejszy ale nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymaj się wybranego modelu Zenitha i nie kupuj żadnych zamienników, które Ci się mniej podobają! Wciąż będziesz chciał zakupić swój wymarzony zegarek, a z zakupu zastępczego nabytku nie będziesz się tak cieszył jak z Zenitha.

Pamiętaj też, że mało który nabytek będzie miał lepszy mechanizm niż rzeczony Zenith... :wink:

Co do zegarka z Twojego linku - myślę, że ciężko będzie się podjąć weryfikacji autentyczności tego Zenitha po tak marnych zdjęciach. Jeśli jesteś w stanie go odebrać osobiście, a zegarek ma udokumentowane pochodzenie, to cena tysiąca funtów wydaje się być atrakcyjna. :cool:

Igor

PS. Czy zakup zegarka z dziurą w tarczy ma jakieś inne uzasadnienie niż czysto wizualne? :roll:

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Nie musisz takze akcentowac,ze moja wiedza jest nie wielka poniewaz w klubie jestem od 3 miesiecy

Nie odnosiłem się do Twojej wiedzy czy niewiedzy zegarkowej. Z mojej strony koniec off topa, skoncentrujmy się na zegarku dla kolegi.

Ten model Zenitha, nowy, znalazłem w stanach za ok. 12000 zł. W linku, który podałeś mamy mniej niż pół tej ceny. Moim zdaniem warto, nawet jeśli nie jest on już na gwarancji. Nie wiemy niestety w jakim jest stanie i czy wszystko jest sprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS. Czy zakup zegarka z dziurą w tarczy ma jakieś inne uzasadnienie niż czysto wizualne?

nie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie, ja być może tym zenithem trochę zamknąłem możliwość dyskusji...

owszem, jest to moje marzenie, ale mając na uwadze cenę muszę poszukać czegoś innego. I tu pojawia się prośba do Was o pomoc:

Nie wiem co Ci się podoba, dlatego nic nie proponuję.

Już mówię:

- z "dziurą", obojętnie jaką,

- duży

- na pasku

- do 6000

tym razem nie podam co mi się podoba bo znowu zamknę możliwość wyboru.

A przyczyną, dla której proszę Was o pomoc, jest fakt, że Wy po prostu oglądacie te zegarki na okrągło! I może pamiętacie o jakimś spełniającym powyższe kryteria?

Ja o połowie, z wymienionych tu firm, nawet nie słyszałem, nie mówiąc już o oglądaniu.

zatem liczę na wasz profesjonalizm, zamiłowanie i pomoc.

ps. mam nadzieję, że teraz ktoś wrzuci jakieś linki do obceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74

Prezesso79 -przedewszystkim skontaktuj się(najlepiej bezposrednio tel.) ze sprzedawcą tego zegarka i popros o wiecej informacji.Jezeli bariera jest jezyk Stanislaw napewno Ci pomoze wystarczy ze za posrednictwem ktoregos z nas o to poprosisz)

-->napisane jest,ze ma komplet dokumentow- niech potwierdzi dokladnie jakie :!:

-->kiedy zakonczyła/lub konczy sie gwarancja czy były jakies awarie oraz udomumentowany okresowy serwis zegarka

-->popros o zdjęcia zegarka +calej reszty w porzadnej rozdzielczosci

-->popros o potwierdzenie czy zegarek nie ma wad etc.

Myslę ,ze jezeli to szwajcarski sprzedawca masz duze szanse na b.rzetelne info.

Faktycznie tutaj przyznaje racje-->tessio ,ze fabrycznie nowy mod.o,ktorym marzysz kosztuje ogromne pieniadze tyle, ze mam nieodparte wrazenie ,iz nie stawiasz definitywnie wlasnie na ten mod.(patrze pod katem ostatniego postu w ,ktorym czekasz na inne propozycje)

Sumując:

Zenith ma naprawdę rewelacyjna i bogatą ofetę dlatego proponuje abys zajrzał jeszcze na strone firmową i pooglądał !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, tak, już go oglądałem,

też revue thommeny (choć nie wiem ile kosztują) edoxy, eposy, hamiltony i inne

ale po zenicie nic mi nie podchodzi :D on po prostu ma to coś.

przede wszystkim nie ma jednak tego wyglądu zegarka na niedzielę, jak to ktoś na tym forum już o zegarkach "z dziurką" powiedział.

no,... może hamilton jazzmaster open tez jest trochę awangardowy i temu wrażeniu by się oparł

btw. wie ktoś ile on kosztuje i gdzie go kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

O Hamiltona możesz pytać staniego lub tomash`a (w Polsce nie ma przedstawiciela, najbliżej Czechy). Nie ma co porównywać wymienionych marek do Zenitha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak, tak, już go oglądałem,

...

przede wszystkim nie ma jednak tego wyglądu zegarka na niedzielę, jak to ktoś na tym forum już o zegarkach "z dziurką" powiedział.

...

Zupełnie inny - ale w budżecie, dziurawy i "na niedzielę":

post-5082-0-09948500-1330807235.jpg

Oczywiście Zenith to zupełnie inna półka - tylko, że prawie 6 tysięcy USD a nie PLN :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74
po zenicie nic mi nie podchodzi

nie dziwię się zupełnie.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość autentyczny74
jako, że z reguły walczę o swoje marzenia,

no i jak zawalczyłeś czy nie ?(ustaliłeś cos konkret.,potwierdziłeś czy nawiązałeś chociaz kontakt ze sprzedawca ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie Hamiltona i innych, użytkownik tessio napisał:

Nie ma co porównywać wymienionych marek do Zenitha...

ale jak mawiają starożytni Rosjanie: jak się nie ma co się lubi...

Swoją drogą ten Jazzmaster mi się nawet podoba (ciągle nie wiem ile kosztuje)

co do ustalenia czy ewentualnego potwierdzenia to jest dziwna sprawa (która notabene napawa mnie pewnymi obawami co do czystości intencji sprzedawcy):

otóż nigdzie nie ma pola gdzie możnaby wpisać email, lub kontaktowego nru telefonu. wydawało mi się, że w takich sytuacjach pisze się do sklepu/serwisu a oni dalej ślą maila zarejestrowanym użytkownikom, ale tu nic takiego nie ma??????

wygląda to śmiesznie: jak ogłoszenie typu "sprzedam" gdzie ktoś zapomni podać nr telefonu...

chyba, że ja już jestem ślepy i tego nie widzę....

PS pytanie co byli na tej stronie: WIDZIELIŚCIE????? bo ja nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posłuchaj więc przodków naszych wschodnich sasiadów i poszukaj zegarka w swoim zasiegu i kup go w nezpiecznym żródle. Strona którą wskazałeś to nie sklep tylko portal ogłoszeniowy cos jak gratka.pl

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.