Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Pitbull228

Ile powinna wytrzymać bateria????

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pitbull228

Witam,jestem posiadaczem G-shocka G-2300 jak pewnie wiecie posiada ona panel solarowy i właśnie z tym związane jest moje pytanie, tzn. czy orientuje się ktoś z was ile powinna wytrzymywac bateria po kilku ładowaniach :?: (kilka krazy po kilka godzin w pełnym słońcu,wyświetlacz już po drugim razie pokazywał pełne naładowanie) dzięki pozdrawiam :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie uzywajac baterii diodatkowo czyli tylko zeby pokazywal czas powinien wytrzymac w ciemnosci pol roku.

ale jak masz to jako nowy zegarek to byc moze klopot. Oceniam (zaraz ktos sie na mnie rzuci :twisted: ) ze kupiles poza polska, bo u nas nie jest dostepny od paru ladnych lat. Z tego co wiem zegarek nie jest juz tez jakis czas produkowany niestety. a wiec masz cos co przelezalo w magazynie bez swiatla jakis czas. to czesto drastycznie pogarsza wydajnosc akumulatora w tough solarze, wiec naladuje ci do konca, ale moze szybko spadac moc tego aku. Ale to tylko moje gdybanie, bo zegarek do nowych nie nalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cóż. Może na zegarkach znam się względne. Ale na bateriach przeróżnych chyba lepiej. Kilka razy po kilka godzin, nic nie musi dać, szczególnie jeśli jak pisze Netrunner, zegareczek sobie kisł dłuuuugie czasy w magazynie bez słońca. Cghodzi o to, że taka bateria ma coś, co się nazywa pojemnością, i zazwyczaj jest ona ogromna, w stosunku do możliwej ilości energii, dostarczanej przez panel słoneczny. Wniosek - takie ładowanie może trważ znacznie dłużej, od 0 do maxa. Inna sprawa to trwałość. Baterię powinno się przechowywać naładowaną, wtedy trzyma długo parametry (napięcie i pojemność). Jak zegarek ją wyładował do zera, to nie jest wielki problem, jeśli na zerze nie trwa długo. Jeśli długo, może być i tak, że pojemność zmniejszy się wielokrotnie, pozatym pojawi się tzw. upływność - bateria sama się rozładowuje. Można to na róznych bateriach zobaczyć, gdy robią się ciełe,

Podsumowując - jeśli zegarek leżał kilka lat w magazynie, bez dostępu światła, możesz sobie bateryjkę (akumulator w ramki oprawić).

Pozdtrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ILE POWINNA WYTRZYMAĆ BATERIA? AŻ PRZYBĘDĄ POSIŁKI. :P

Kobiety! Zwłaszcza te z Electra Luminescent Backlight...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.