Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość nizki

Zegarek GFF w BP Partner Club

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nizki

Witam :lol:

Uzbierało mi się trochę nowych punktów na karcie BP i myślałem o ich wymianie na poniższy zegarek sygnowany GFF (Gian Franco Ferre?):

Tutaj jest opis i zdjęcie

Traktowałbym go jako luźny zegarek do sportowej marynarki czy czy flanelowej koszuli na weekend.

Co szacowni Forumowicze o nim sądzą?

Pozdrawiam

nizki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wklej zdjecie i napisz co jest w środku

link nie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wklej zdjecie i napisz co jest w środku

link nie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki

Coś się dzieje z ich stroną internetową - trzeba spróbować za jakiś czas, bo mnie teraz też nie wpuszcza. Jak tylko mnie wpuści - ściągnę zdjęcie i tu zamieszczę. Co jest w środku - nie wiem i nie bardzo mam jak się dowiedzieć. Może po rozkładzie wskazówek na cyferblacie coś "spece" rozpoznają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś się dzieje z ich stroną internetową - trzeba spróbować za jakiś czas, bo mnie teraz też nie wpuszcza. Jak tylko mnie wpuści - ściągnę zdjęcie i tu zamieszczę. Co jest w środku - nie wiem i nie bardzo mam jak się dowiedzieć. Może po rozkładzie wskazówek na cyferblacie coś "spece" rozpoznają?

Nie liczył bym na co-axial :razz: :razz:

Jakis kwarc pewnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie weszło ja bym na twoim miejscu wzia ten zegarek ma chronograf i jest ładny a to ze jest kwarcowy to nic strasznego kwarcowe sa dokładniejsze i trwalsze a co do marki jest to uznana marka nie wsród zegarków ale wsród mody ale lipy pewnie nie dali by do sprzedazy wiec moja rada biez go:) oczywiscie jak jest to naprawde ta firma a nie jakis bubel no name:) bo wiele nie jest napisane na tej stronie co podałes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie weszło ja bym na twoim miejscu wzia ten zegarek ma chronograf i jest ładny a to ze jest kwarcowy to nic strasznego kwarcowe sa dokładniejsze i trwalsze a co do marki jest to uznana marka nie wsród zegarków ale wsród mody ale lipy pewnie nie dali by do sprzedazy wiec moja rada biez go:) oczywiscie jak jest to naprawde ta firma a nie jakis bubel no name:) bo wiele nie jest napisane na tej stronie co podałes

Bartek śledzę twoje wypowiedzi odkąd pojawiłeś się na forum i mam do Ciebie prośbę, poczytaj trochę forum i dopiero później wypowiadaj się na tematy zegarkowe a już tym bardziej nie doradzaj ludziom co mają kupować bo z tego co zauważyłem Twoja wiedza zegarkowa jest równa zeru :roll:

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z GianFranco Ferre ...to tylko zbieżne inicjały są.

Taka sciema bo się może ktoś nabierze i kupi.....

Drogą dedukcji wychodzi że to no nejm....niewiele warty.

Ma kosztować 3500pkt, tak?

Ale np elektroniczna niania obok kosztuje niecałe 7.000 ( 6600? )pkt.

Ta sama niania na allegro kosztuje około 150pln.

http://www.allegro.pl/item363809865_elektr...sieg_3_km_.html

Czyli skoro zegarek jest o połowe tańszy .... to wychodzi nam po jakieś 75zł.

Za tyle trudno CASIO kupić.......

ale za 50pln można go odsprzedać jeleniowi:

http://www.allegro.pl/item344574723_gff_st...ki_okazja_.html

Więc może lepiej zbierać punkty dalej??? Może zatankuj za to?

Bo nie wiem czy warto....brać To TO...wiem, że za darmochę, ale nawet pasek wygląda na syntetyk- to nawet nieOSIN!

...pewnie max pół roku i miedzią będzie świeciła koperta :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOOOOOL Disel chyba ty nic nie wiesz skoro tak piszesz przeczytaj pytanie Co sadzicie o tym zegarku!!!!!!! Mi sie podoba i napisałem ze ja bym sobie go wzioł!!!!! to moje zdanie kazdy ma inne wiadomo !!! a co do wiedzy to pracuje w Aparcie i mam wiedze na temat zegarków i nie tobie to oceniac. Poprostu sie pomyliłem bo GFF to w skrócie ta firma co jest wyzej wymieniona

nie

:wiedziałem ze to tani bubel sorry i wiecej sie tak nie spinaj :mrgreen: :mrgreen:

a po drugie zaznaczyłem w wypowiedzi jezeli jest to ta firma a nie no name

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LOOOOOL Disel chyba ty nic nie wiesz skoro tak piszesz przeczytaj pytanie Co sadzicie o tym zegarku!!!!!!! Mi sie podoba i napisałem ze ja bym sobie go wzioł!!!!! to moje zdanie kazdy ma inne wiadomo !!! a co do wiedzy to pracuje w Aparcie i mam wiedze na temat zegarków i nie tobie to oceniac. Poprostu sie pomyliłem bo GFF to w skrócie ta firma co jest wyzej wymieniona

nie

:wiedziałem ze to tani bubel sorry i wiecej sie tak nie spinaj :mrgreen: :mrgreen:

Bartek takimi wypowiedziami tylko utwierdzasz mnie w moim przekonaniu..

Wystarczy przejrzeć Twoje posty, żaden z nich nic nie wnosi do tematu a ten tekst położył mnie na plecy :

fajne i ładne sa zegarki damskie dolce&gabbany a meskie armaniego za niewielkie pieniadze

tak może pisać tylko i wyłącznie osoba która nie zna się na rzeczy :/

Pracujesz w Aparcie wow tylko nie wiem czy wiesz że zdecydowana większość sprzedawców z Apartu nie ma zielonego pojęcia co sprzedaje.. niestety to prawda co może Ci potwierdzić wiele osób na forum.

Z mojej strony EOT

Pozdrawiam

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiesz czego dotyczył tamten post nie chce mi sie z toba kłócic !!!!! Jak jestes taki KU......a

madry to powiedz na ilu kamieniach jest eta 7001 i od kiedy produkowana dla jakich firm i ile ma rezerwy

albo na ilu kamieniach i kidy został wyprodukowany mechanizm-Piguet 21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A wiesz czego dotyczył tamten post nie chce mi sie z toba kłócic !!!!! Jak jestes taki KU......a

madry to powiedz na ilu kamieniach jest eta 7001 i od kiedy produkowana dla jakich firm i ile ma rezerwy

albo na ilu kamieniach i kidy został wyprodukowany mechanizm-Piguet 21

Słuchaj nie tym tonem :!:

Nie wiem po co ja w ogóle z tobą dyskutuję

A takie pytania to swoim kolegą w Aparcie możesz zadawać..

A co mi tam zrobie ci przyjemność

-ETA 7001 - 17 kamieni, rezerwa chodu 42h, 1971-1985: Peseux 7001

-Piguet 21 - to Blancpain 21, 1925 rok, 18 kamieni

:wink:

i jeszcze raz wyskoczysz takimi słowami to dostaniesz ostrzeżenie :!:

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barwo w internecie sprawdziłes bo cos długo odpowiadałes !!!! a co do mojego tonu sam sprowokowałes mnie wiec skonczmy to dyskusje jezeli cie uraziłem to soryy juz luz ok???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Barwo w internecie sprawdziłes bo cos długo odpowiadałes !!!!

jasne że tak ale muszę Cię rozczarować zajęło mi to pół minuty bo cały patent polega na tym żeby wiedzieć gdzie szukać :wink:

a co do mojego tonu sam sprowokowałes mnie wiec skonczmy to dyskusje jezeli cie uraziłem to soryy juz luz ok???

Dla mnie będzie OK jak Twoje sugestie i porady będą poparte wiedzą i nie będą mijały się z prawdą :wink:

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzisz ty sprawdziłes a ja to wiedziałem :mrgreen: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki

A ja pozwolę sobie powrócić do głównego tematu dzięki czemu w tej kwestii będą Panowie mogli wykazać się swoją niewątpliwą wiedzą.

Otóż znalazłem taką oto stronę:

http://www.scan.co.uk/Products/ProductInfo...roductID=746296

Gdzie zegarek ten kosztuje już 150 funtów brytyjskich!

Nie wiem natomiast, na ile poważny jest ten sklep, ale chyba tak oficjalnie podróbek by nie wystawiali??

Co ciekawe, na oficjalnej stronie Gianfranco Ferre jest tylko nowa kolekcja zegarków 2008, gdzie logo jest inne - może to wyprzedaż stanów magazynowych ze starym logo, które funkcjonowało w poprzednich latach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz w to wierzyć to ja Ci nie zabronię.....

GianFranco Ferre nie wypuściłby takiego zegarka!

Taki ruch byłby gwoździem do trumny....Marka prestiżowa miałaby sprzedać taki zegarek?

Patrząc na tandetny pasek - mam wątpliwości czy wskazówki od chrono wogóle się ruszają czyto tylko dla picu aby zagospodarować tarczę :lol:

Chinole też tak robią..... :)

Co do cen w necie......

Przykład myślę równie dobry co marka GFF czyli Krug Baumen:

http://www.krug-baumen.com/?productId=159

I teraz Pytanie : - za ile w Polsce można sprzedać ten piękny zegarek wart 1320 EURO?

http://www.allegro.pl/item364902318_zloty_...nd_damski_.html

jak znajdzie się jeleń ...to za około 100 euro (360zł) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki

Myślę że na wyprzedażach ceny rzeczywiście mogą być bardzo niskie, zwłaszcza jeśli jest to stare logo czy też - jak wskazywałyby inne strony internetowe, osobna marka Gianfranco Ferre z tańszymi kreacjami.

Tym bardziej że znalazłem ten zegarek w niewiele niższej cenie tu:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=250250921645

u "topsellera" z ponad tysiącem pozytywów. Jeśli by sprzedawał podróby, to GFF już by go zapuszkowało albo puściło z torbami po jednym procesie sądowym :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślę że na wyprzedażach ceny rzeczywiście mogą być bardzo niskie, zwłaszcza jeśli jest to stare logo czy też - jak wskazywałyby inne strony internetowe, osobna marka Gianfranco Ferre z tańszymi kreacjami.

mogą być niższe np. o 40% ale nie aż o tyle....

Pozatym jakość wykonania tego......

A mnie najbardziej interesuje, czy Panowie Fachowcy są w stanie np. po rozstawie wskazówek chronometru ocenić, co to może być za mechanizm?

mijota pewnie jakaś często spotykana w zegarkach z tej półki cenowej - Charles Delon, Perfekt lub Q&Q...

:mrgreen:

ETA to to nie jest, na in-house też nie licz :lol:

PS

Jeśli chcesz wierzyć, że to ORYGINALY GianFranco FERRE to sobie kup.......co mi do tego...ale chciałes rady - więc mówię co myślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość solo501

Moja dobra rada: weź sobie za te punkty paliwo :wink:

A za zaoszczędzone pieniądze kup jakiegoś Casio na Allegro. Troszkę dołożysz, ale na pewno będziesz bardziej zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywałem kiedys wody le roy soliel Salvador Dali. jeden z kolejnych flakonów był w kofrecie wraz z zegarkiem. Mial logo SD i LRS. To nie była podróba, a reklamówka - koszmarnie tandetna. Moze tu podobnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi sie podoba i napisałem ze ja bym sobie go wzioł!!!!! to moje zdanie kazdy ma inne wiadomo !!! a co do wiedzy to pracuje w Aparcie i mam wiedze na temat zegarków i nie tobie to oceniac.

:shock: :shock: :shock: :lol::):):):):)

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi sie podoba i napisałem ze ja bym sobie go wzioł!!!!! to moje zdanie kazdy ma inne wiadomo !!! a co do wiedzy to pracuje w Aparcie i mam wiedze na temat zegarków i nie tobie to oceniac.

Haha jeszcze się przyznawaj do Apartu :lol: teraz wiecie dlaczego moja noga tam więcej nie postanie :) po kilkunastokrotnej kompromitacji (Kraków się marnie prezentuje ale po doświadczeniach z Warszawskimi stwierdzam że nie ma sensu nawet tam o cokolwiek pytać - to nie tylko moja opinia ale i potwierdzona przez osobę pracującą w tej samej branży która ma z nimi kontakt) i jeszcze takie teksty od ich pracownika i "wiedzy" - w tym momencie przychodzi mi na myśl sławetne stwierdzenie które ktoś kiedyś tu przytaczał z wizyty w którymś salonie Apartu

A co jest w środku? Odp -> Mechanizm
:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.