Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość nizki

Zegarek GFF w BP Partner Club

Rekomendowane odpowiedzi

No ładnie - dwie strony bicia piany na temat reklamowej kiszki za punkty ze stacji. :shock: :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ładnie - dwie strony bicia piany na temat reklamowej kiszki za punkty ze stacji. :shock: :shock:

Adi, no Co Ty?

Nie znasz się to przecież najprawdziwszy GianFranco Ferre .... dodatkowo podejrzewam, że w środku jest....mechanizm! Wiesz starsza koleckcja, stare logo ale zegarek piękny, orginalny...ostatnie modele na rynku zapewne - lokata kapitału nawet.

Taaak Naprawdę :wink:

A kolesia ściemniamy żeby nie brał go za punkty bo sami chcemy po kilka dla siebie..... :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki

obejrzałem go sobie z bliska: jak dla laika wygląda całkiem rozsądnie: pasek z prawdziwej skóry, metal, z którego wykonana jest koperta, nie wygląda na taki, co zmatowieje po pół roku... szkła póki co zarysować nie próbowałem ;P

Biorąc pod uwagę że alternatywą są: wąż ogrodowy czy żelazko, to z czystej ciekawości chyba go wezmę - choćby po to, żeby go otworzyć i zrobić zdjęcie... mechanizmu ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
obejrzałem go sobie z bliska: jak dla laika wygląda całkiem rozsądnie: pasek z prawdziwej skóry, metal, z którego wykonana jest koperta, nie wygląda na taki, co zmatowieje po pół roku... szkła póki co zarysować nie próbowałem ;P

Biorąc pod uwagę że alternatywą są: wąż ogrodowy czy żelazko, to z czystej ciekawości chyba go wezmę - choćby po to, żeby go otworzyć i zrobić zdjęcie... mechanizmu ;P

:shock: nie zatankowales jak ci radzili :???:

:lol::):):):):)

btw.ten as z apartu to twoj kolega znajomy ?

pzdr.

rossi77

"...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość solo501

Naprawdę szkoda punktów. A spód paska z napisem "Genuine Leather" to mają nawet Perfecty za 25zł. Ale Twój wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki
:shock: nie zatankowales jak ci radzili :???:

:lol::):):):):)

btw.ten as z apartu to twoj kolega znajomy ?

Na paliwo póki co mnie stać, a zegarek albo będzie fajny i sobie go zatrzymam, albo będzie trochę mniej fajny - i wtedy mogę go:

a) podarować komuś, kto nie ma żadnego zegarka,

:) podarować komuś, kto ma jeszcze gorszy zegarek,

c) podarować wrogowi, smarując najpierw pasek kropelką tudzież innym mocnym klejem ;P

w każdym z powyższych przypadków ten zegarek komuś sprawi radość, a o to przecież w życiu chodzi :)

a "kolega z apartu" znajomym mi nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na paliwo póki co mnie stać, a zegarek albo będzie fajny i sobie go zatrzymam, albo będzie trochę mniej fajny - i wtedy mogę go:

a) podarować komuś, kto nie ma żadnego zegarka,

:lol: podarować komuś, kto ma jeszcze gorszy zegarek,

c) podarować wrogowi, smarując najpierw pasek kropelką tudzież innym mocnym klejem ;P

w każdym z powyższych przypadków ten zegarek komuś sprawi radość, a o to przecież w życiu chodzi :)

a "kolega z apartu" znajomym mi nie jest

to po co pytasz ludzi znajacych sie na rzeczy skoro wszystkie rzetelne argumenty do ciebie nie trafiaja :?: .o "typa z apartu" zapytalem poniewaz tylko on doradzal tobie ten syf...

btw.mam nadzieje ze dotrzymasz słowa i zrobisz galerię wraz z fotami mech. :smile:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...brzydko ,ze sie tak unosisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Poziom w tej dyskusji ...olala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poziom w tej dyskusji ...alala.

tak to jest jak nie ktorzy mysla ,ze będą anonimowi...np.na forum :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pzdr.

rossi77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam rossi mam nadzieje ze sie nie obraziłes sorryyy spoko jestes ziom nie ma co sie kłócic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przydałby sie jakis moderator.żenada.

aha...i może ban dla kol.Bartka :neutral:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nizki

Prosiłem o rady, a nie o decyzje.

Informacje tu zebrane to tylko część "układanki", której całość spowoduje podjęcie takiej lub innej decyzji. Tym bardziej że większość z Was poszła po najmniejszej linii oporu i z góry zawyrokowała nie zadając sobie trudu choćby pobieżnego poszukania informacji w necie, np. kto jest producentem, czy brytyjski sprzedawca jest wiarygodny itp.

To, że nie jest to żaden high-tech wiadomo było od początku, ale w zasadzie tylko jeden post dot. mechanizmu porównywalnego z Q&Q etc. odebrałem jako rzeczowy post speca. Ogólniki typu "szajs" "syf" "gówno" nie buduje wrażenia, że piszą to profesjonaliści. Ja w mojej pracy też spotykam się z produktami kiepskiej jakości, ale nigdy nie pozwoliłbym sobie na powyższe określenia w rozmowie z osobą z zewnątrz, np. klientem. A już zwłaszcza takim, który akurat na dany produkt się decyduje, bo go to obraża.

Wszystkim dziękuję za zaangażowanie, niektórym dodatkowo ze emocje, które ubarwiły ten wątek. Jeśli będę miał okazję bezpiecznego otwarcie tego zegarka - postaram się zrobić zdjęcia.

pozdrawiam

nizki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat:

aha...i może ban dla kol.Bartka :neutral:

Pagan my z rossim doszlismy do porozumienia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat stary ale podzielę sie wrażeniami bo obecnie (od roku, na tę chwile już nie wszędzie mają) w promocji zegarki GFF rozdaje Lotos za 100 pkt. Nawet nie wiem ile to jest w przeliczeniu na litry paliwa ale myslę że pomiędzy 600 a 1000 litrów Pb95. Wydębiłem ten zegarek już po edycji konkursu, ale tylko dlatego że nie wiedziałem lub do mnie nie dotarło lub nie reklamowano mozliwości zatankowania za te punkty.

We wczesniejszej edycji konkursu promocyjnego Lotos mieli podobny zegarek Fossil (nie chrono) ale za 150 pkt. które trzeba było uzbierać w pół roku co chyba mógł by zrobic tylko kierowca TIRa.

Tyle na temat naciągactwa w tzw promocjach. I kilka słów o zegarku.

Jest to jak najbardziej zegarek ze stoperem - dwie tarcze stopera i jedna tarcza 24h, i datownik w okienku. Tarcze działają, nie są to zadne ozdobniki.

Pasek - trudno powiedzieć z jakiego materiału, bo wygląda jak skóra, ale nie "śmierdzi" - więc albo syntetyk albo dobrej jakości garbowanie - skłaniam się że to syntetyk, na odwrotnej stronie napis "genuine leather". Dośc cienki a sztywny z pojedynczym przeszyciem cienka białą nicią.

Zegarek jest ładny - o trwałości nic nie powiem bo nie nosiłem. Dobrze zapakowany, z instrukcją obsługi w kilku językach, z której wynika że "wyprodukowano na licencji GFF" i adres jak przypuszczam "producenta" ale równie dobrze może być firmy produkujacej gadżety reklamowe i upominkowe - Vega3 S.r.l - Via C. Bazzi, 49 20141 Milano-Italy. Cerruti to nie jest ale profil działaności może mieć podobny (zegarki, pióra, perfumy i podobny stuff tylko tańszy).

Przy wersji anglojęzycznej instrukcji jest także rysunek mechanizmu z napisem "S11Q No jewels Japan" i oznaczenie cyfrowo literowe nieczytelne. Na kopercie napis "GFF Stainless steel Back 30 M Water Resistant"

Porównałem go do podobnej jakości zegraka firmy MR Katowice o nazwie Rubikon Moon Line 0001.

GFF jest od niego mniejszy i nieznacznie lżejszy - jest tak mały że wskazówki stopera choć działają mozna uznać za ozdobnik bo nawet przez 1,5 dioptrii nie bardzo widze je przy oświetleniu żarówkowym.

Rubikon mimo ze nieznacznie większy nie ma tarcz sekundowych, ma za to fluorescencyjne wskazówki i końcówke sekundnika i chwali się "100 M Water Resistant". Rubikon miał oryginalnie dość gruby pasek z postarzanej (przecieranej) skóry z podwojnym szyciem białą nicią, który niemiłosiernie śmierdział i pił pot jak gąbka, wiec skóra raczej prawdziwa. Pasek był ładny ale się szybko sfatygował - nie mogę takiego dostać (przynajmniej nie w cenie rozsądnej do jakości zegarka), a sam zegarek nieprzeładowany "kolorowankami" na cyferblacie mozna powiedziec nawet miał znamiona elegancji - taki zreszta był powód jego zakupu. 4 lata temu - cena katalogowa chyba ze 150 złotych. Obecnie inny model Rubicona także z ówczesnej linii wzorniczej o tej samej wielkości koperty z tarczami stopera, na masywnej bransolecie można nabyć za 250 złotych (czasami trafiają się jeszcze w sklepach).

Dekielki obu zegarków wyglądają na zakręcane.

Koperta Rubicona się nie starła przez dwa lata codziennego noszenia choc nabyła kilku drobnych rys nie odsłaniających podłoża. Jak się zachowuje pod tym wzgledem GFF nie wiem, myślę tylko, że to sa zegarki podopbnej klasy cenowej czyli od 150 do 250 złotych, choć Rubicon robi lepsze wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze słowo na temat "producenta" czyli firmy dystrybucyjno handlowej http://www.vega3.it/sedi.php?lan=IT

sprzedającej mydło i powidło pod różnymi markami - jak widac zegarki są niewielką częścia drobnej elektroniki marketowej w ich ofercie handlowej.

Widać na ich stronie wspomniany zegarek GFF i obok niego Sector Expander http://www.vega3.it/prodotti_elettronici.php?lan=IT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GFF Men's Stainless-Steel Silver-tone Chronograph Watch with Leather Strap.

Model: GFF-0476

GFF Men's Stainless-Steel Silver-tone Chronograph Watch with Leather Strap.

This handsome men's watch from GFF features a black face with three sub-dials: stopwatch, second hand and 24 hour hand.

The watch also has a stainless steel case, Seiko quartz movement, Black Leather Strap, Date Calendar at 4 o'clock position and is Water Resistant to 30m.

Watch Comes in an attractive Black gift box.

One Year Limited Warranty.

Watch Information:

Crystal Material:

SAPPHIRE

Clasp:

Buckle

Case Diameter:

37 millimeters

Case Thickness:

11 millimeters

Case Material:

stainless-steel

Band Material:

Leather

Dial Color:

BLACK

Movement:

Quartz

Calendar:

Date

Water Resistance Depth:

30 meters

Informacje o firmie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.